Inovace dm drogerie: Zrychluje expresní vyzvednutí na 60 minut a otestuje samoobslužné dm boxy

Vstup do drogerie dm. Uvnitř prodejny, hned u východu je první instalovaný dm box dm

Nakupování v drogeriích je nezbytná činnost, ale mnohdy raději vybíráme produkty v pohodlí domova na laptopu či mobilu. Online nákupy si stále drží svou popularitu. Oblíbenou funkcí e-shopů je vyzvednutí přímo v prodejně, protože se za něj nemusí připlácet. Nyní dm drogerie představuje inovace, jež online nákupy ještě zefektivní! O co jde a jak je na tom Rossmann nebo Teta?

Přečtěte si také

Vynikající Cordon bleu od mistra šéfkuchaře: Tuhle dobrotu připravíte do 30 minut

Jaké novinky přináší drogerie dm?

Ať už je to prožitou pandemií, leností nebo moderní dobou, zákazníci si čím dál více užívají nakupování online. Světoví i čeští obchodníci to moc dobře vědí a snaží se nakupujícím vycházet vstříc.

Jedním z nich je i drogerie dm, která si pro své zákazníky připravila rovnou dvě inovace, díky nimž chce nakupujícím usnadnit a urychlit online nákupy. Jedná se o nové samoobslužné boxy pro vyzvedávání zásilek a dále o možnost vyzvednout si objednávku expresně již za 60 minut od objednání.

Zákazníci se mohou těšit na dm boxy

Drogerie dm se rozhodla do některých svých prodejen instalovat boxy sloužící k vyzvednutí balíčků, tzv. dm boxy. První dm box mohou zákazníci vyzkoušet již nyní, a to ve Strakonické ulici v Českých Budějovicích. Najdou ho hned u východu uvnitř prodejny. V dubnu se pak objeví v některých prodejnách v Brně a Praze. Jedná se o pilotní fázi projektu. Pokud si zákazníci nové boxy oblíbí, budou přibývat i v dalších prodejnách.

Manažer komunikace dm drogerie markt Jiří Peroutka k tomu uvedl: „Nově zřízený dm box slouží k uložení zásilek pro expresní vyzvednutí a zásilek, které si zákazník objednal prostřednictvím aplikace Moje dm či online shopu dm.cz, a jako místo doručení zvolil prodejnu dm. Vyzvedávání zásilek je intuitivní a ovládání zvládne zákazník samostatně bez pomoci spolupracovníků a spolupracovnic z prodejny.“

Mladá žena před dm boxem dm

Balíčky z dm si nově vyzvednete už za 60 minut

Po šesti letech existence e-shopu dm se stále zvyšuje jeho popularita. Možnost expresního vyzvednutí objednávek z online obchodu v prodejně využívá již téměř třetina zákazníků.

Nyní mají zákazníci možnost vybrat si, zda chtějí mít své produkty připravené k vyzvednutí za 60, nebo za 90 minut od zaplacení. Tento systém nejen šetří čas zákazníkům, ale také snižuje spotřebu obalového materiálu, a má tudíž pozitivní vliv na životní prostředí.

Nabízí expresní doručení i drogerie Rossmann nebo Teta?

Ačkoli dm přináší expresní doručení do 60 minut jako novinku, Rossmann ho už nějakou dobu nabízí. Při nákupu na e-shopu nebo v aplikaci Rossmann Club si stačí jako možnost doručení vybrat vyzvednutí v prodejně. Na vybrané pobočce na vás už do 60 minut bude čekat připravená objednávka. Stačí se pouze u pokladny prokázat kódem.

Vyzvednutí v prodejně nabízí i drogerie Teta, ovšem zde se nedočkáte expresního doručení. Na svých stránkách uvádí, že doručení do prodejny může trvat tři až sedm pracovních dní.

Zdroj: dm, Jiří Peroutka, Rossmann, Teta