Ovoce na grilu: Vyzkoušejte ananas s chilli, smažené banány nebo broskve ve slanině

Ananas na grilu s chilli si vás prostě získá Canva

Na gril nepatří jen zelenina. Co takhle dát šanci grilovanému ovoci? Vynikající změna, která nadchne malé i velké mlsouny coby zajímavá příloha k masu nebo jen jako šťavnatý dezert. Můžete grilovat a na závěr si pochutnat na ovoci se zmrzlinou – jako sladká tečka za posezením s přáteli ovoce rozhodně překvapí! Dáte mu šanci? Vyzkoušejte třeba některý z našich jednoduchých tipů, které osladí váš letní den.

Přečtěte si také

Češi milují zavařování. Co všechno se dá doma sterilovat a jaké vychytávky stojí za to si pořídit na příští sezónu?
Češi milují zavařování. Co všechno se dá doma sterilovat a jaké vychytávky stojí za to si pořídit na příští sezónu?

Sladká tečka s pikantním chilli

Grilovaný ananas patří mezi pochutiny, které nejspíš znáte. Zachová si svěžest i sladkost a po grilování má zkrátka šmrnc. A co teprve, když přidáte chilli!

Připravte si centimetrové plátky ananasu, které jednoduše vyskládejte do grilovací mísy nebo na tác. Zlehka zakápněte olivovým olejem, medem a vločkami chilli. Med krásně zkaramelizuje, zatímco chilli dodá sladkému ananasu jemnou pikantnost. Grilujte zlehka, dokud ananas nezměkne. Podávejte samostatně, nebo jako svěží přílohu k dalším pokrmům.

Banány a zmrzlina? Vždy skvělá volba!

Takové banány na rozpáleném grilu, ach! Jsou jednoduché, rychlé a rozumí si s vaší oblíbenou zmrzlinou – takže jim nejen děti snadno propadnou. Banány stačí podélně rozpůlit a i se slupkou grilovat rozpůlenou stranou směrem dolů. Stačí jedna nebo dvě minutky a je hotovo. Buďte však připraveni – banány se zmrzlinou je nejlepší podávat ještě teplé!

Smažené banány chutnají skvěle se zmrzlinou, skořicí či a karamelem Canva

Letní ovocné balíčky

Sezónní ovoce a gril? Budou si rozumět, když vybrané druhy ovoce nakrájíte na kostky a umístíte do alobalu. Hodí se zejména hrušky, jablka, nektarinky, broskve nebo jahody. Ovoce zakápněte medem a šťávou z citronu, přidejte kousek másla a pečlivě zabalte. Grilujte pár minut a poté nechte směs chvíli odpočinout. Jak servírovat? Opět se nespletete s vanilkovou zmrzlinou či domácí šlehačkou. Nebo obojím!

Grilované broskve chutnají v kombinaci se slaninou skvěle Canva

Chuťovka na každou párty

Chcete ještě před hlavním chodem potěšit své hosty a naladit je na grilování? Určitě se nespletete s grilovanými broskvemi ve slanině.

Přepůlené, čerstvé, tvrdé broskve oloupejte a naložte do omáčky, kterou si předem připravíte z rozpuštěného másla, rumu a medu. Marinujte alespoň půl hodiny předem. Mezitím si připravte plátky slaniny a půlky broskví pečlivě zabalte. Můžete je spojit párátky nebo pomocí špejlí, ale není to nutností. Na lehce rozpáleném grilu pak můžete použít grilovací tác, kam umístíte připravené broskve. Grilujte podle chuti, servírujte ihned.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz