Maderoterapie, Vacupress nebo lymfodrenáž. Co skutečně funguje na celulitidu?

Muž přejíždí válečkem klientce po stehně didesign021 / Shutterstock.com

Celulitida je strašákem pro každou ženu. Nezáleží na věku nebo váze, jen malé procento žen má to štěstí, že se jim celulitida neboli pomerančová kůže vyhýbá obloukem. Pro ty, které se s ní nehodlají smířit a vyrážejí do boje, jsou tu různé druhy procedur, které proti celulitidě fungují. Pojďme se podívat blíž na 3 procedury, které jsme pro vás vybrali.

Přečtěte si také

Upozornění pro zákazníky: Řetězec s okamžitou platností stahuje vybrané produkty značky Kinder

Co je celulitida, jak vzniká a lze ji odstranit?

Jedná se metabolickou poruchu podkožní tkáně, která je způsobena lymfatickými změnami. Celulitida se objevuje především tam, kde se ženám nejvíce ukládá tuková tkáň, tedy v oblasti stehen, hýždí a boků. Postihuje až 90 % žen, a to především v době dospívání, během těhotenství nebo menopauzy. Jeden z nejčastějších omylů je, že celulitida je přebytečný tuk. Celulitidu jako takovou tvoří především nahromaděné odpadní látky, kterými je lymfatický systém zanesen. A jak se celulitidy zbavit nebo ji alespoň zmírnit? Rozproudit onen lymfatický systém…

Už jste vyzkoušel nějaký přípravek v akci?

Lymfatická masáž

Přetížení lymfatického systému ovlivňuje vzhled naší pokožky. Aby celulitida ustoupila, je třeba lymfatickému systému pomoci a lymfu v těle rozproudit. Masáž může být přístrojová nebo manuální. Rozdílem těchto masáží je, že manuální je prováděná terapeutem, který jemnými tlaky ruky provádí hmaty, jimiž dochází k uvolnění lymfy do krevního řečiště. V případě přístrojové masáže si „pouze“ navléknete speciální kalhoty, které samy vytváří podtlak. Lymfatická masáž je základem pro všechny níže zmiňované základy, jelikož je nezbytné vždy otevřít lymfatické cesty na těle, aby masáž byla účinná a lymfa dokázala odpadní látky sprovodit ze světa.

„Proto by i zcela zdraví lidé měli absolvovat jednou až dvakrát do roka lymfatickou masáž,“ říká MUDr. Michaela Prosová, vedoucí lékařka lymfologického a dermatologického centra Derma clinic s.r.o. „Povzbudí činnost zmíněného systému, odplaví odpadní látky, případně zmírní otoky. Působí i proti únavě, posiluje imunitu a zlepšuje pokožku“, dodává MUDr. Prosová.

Žena si prohlíží v koupelně stehna Dusan Petkovic / Shutterstock.com

Vacupress

Masáž prováděná speciálním přístrojem, který pomocí baňky a nastavitelného podtlaku dokáže oddělovat nahromaděné tukové buňky a rozproudit lymfatický systém. Vacupress výrazně pomáhá zpevnit podkožní vazivo a redukovat onu nevzhlednou celulitidu. Odpadní látky, které se masáží uvolnily, jsou vyloučeny z těla a uvolněný tuk je využit jako přirozený zdroj energie. Při této proceduře je zapotřebí absolvovat minimálně 10 pravidelných kúr a dodržovat zvýšený pitný režim (důležitá součást každé procedury, která pracuje s lymfatickým systémem).

Maderoterapie

Největší novinka proti celulitidě, která ale vznikla před více než sto lety v Kolumbii. Terapie založená na použití speciálně anatomicky tvarovaných pomůcek ze dřeva, která dokáží zmírňovat celulitidu a bojuje s disproporcemi těla. Jedná se o 100% přírodní metodu, kterou však může provádět pouze terapeut, a to správnou technikou, která vede k těm nejlepším výsledkům.

Všechny tři procedury jsou velice účinné, ale jak jsme už zmínili výše, základem je nastartování lymfatického systému a zvýšení pitného režimu. Stejně tak je důležitá pravidelnost, správně zvolený pohyb a zdravý pestrý jídelníček.