Supermarkety opět stahují z prodeje toustový chléb Penam. Globus má podezření na nevyhovující kvalitu

Toustový chléb na pozadí regálů v supermarketu Canva / Penam

Pozor na toustový chléb značky Penam, který řetězec Globus označil za nevyhovující kvalitou a rozhodl o okamžitém stažení z prodeje.

Přečtěte si také

Konec klamání zákazníků. Francie vydala zákon, který ochrání spotřebitele před neustálým zmenšováním balení

Problémový toustový chléb Penam

Když řetězec Globus letos v květnu oznámil, že stahuje z prodeje světlý toustový chleba od značky Penam, vyvolala tato informace, se kterou jako první přišlo Kupi.cz, velkou vlnu diskusí zejména na sociálních sítích. Uživatelé Facebooku a Twitteru vášnivě debatovali, že firma Penam spadající do skupiny Agrofert bude muset vrátit stamilionovou dotaci, za kterou byla pořízena výrobní linka na toustový chléb. Podle mluvčího společnosti Globus nesplňovaly vybrané šarže požadavky na kvalitu, a tak řetězec rozhodl o preventivním stažení výrobku. Po třech měsících zveřejnil Globus na svých stránkách varování před stejným typem toustového chleba značky Penam.

Najděte si jiný toustový chléb v akci

O jaký produkt se přesně jedná tentokrát?

Globus v tomto týdnu vydal upozornění, že opět stahuje z prodeje světlý toustový chleba od Penam, a. s. s dat. min. trv. do 19. 8. 2022 s šedým klipem, EAN: 8590077310048. Přesný důvod stažení obchod neuvedl. Pouze opět zveřejnil, že má podezření na nevyhovující kvalitu.

V případě, že jste výše uvedený výrobek zakoupili, můžete jej vrátit v jakékoliv prodejně Globus, kde vám za něj prodejce vrátí peníze.

Problémy s výrobní linkou Penam

Penam „proslavily“ v posledních měsících potíže s dotací na jeho výrobní linku. Ta podle dostupných zdrojů není dostatečně inovativní a nesplňuje podmínky pro získání finančních prostředků z Evropské unie. Firma spadající do skupiny Agrofert tedy bude muset stamilionovou dotaci vrátit.

Nekvalitní, nebo dokonce nebezpečné pečivo

Pochybení v oblasti pekárenských výrobků nejsou výjimkou. Například v minulém roce musela IKEA stáhnout z prodeje křehký vícezrnný chleba, ve kterém se našly zbytky pesticidů s nebezpečnou látkou ethylenoxid. Informace zveřejnil švédský řetězec na svém webu.