Obchody v Česku stahují z prodeje kukuřičné chipsy. Mohou způsobit nevolnost, ospalost a bolesti hlavy

Vadný výrobek – chipsy „Mais Chips“ značky Alnatura Archiv výrobce / Canva

Rádi si u televize posedíte s miskou chipsů? To, že se nejedná právě o nejzdravější variantu mlsání, asi vysvětlovat nemusíme. Na trhu se však objevila hned dvě závadná balení bio kukuřičných chipsů, které mohou konzumentům způsobit zdravotní potíže. Obchodní řetězec je tak stahuje z trhu a varuje zákazníky, kteří mají balíček dvou níže uvedených produktů doma, aby je nekonzumovali.

Přečtěte si také

Znáte výhody vyvýšených záhonů? Méně plevele, slimáků i bolavých zad! Řekneme vám, jak na to

Globus stahuje z prodeje kukuřičné chipsy Alnatura

Konkrétně se jedná o výrobky:

  • Alnatura Bio Chipsy kukuřičné paprikové 125G, DMT/šarže: od 9.8. 2022 do 17. 8. 2022, ean: 4104420054806, Dodavatel: ALNATURA PRODUKTIONS- UND
  • Alnatura Bio Chipsy kukuřičné 125G, DMT/šarže: od 9.8. 2022 do 17. 8. 2022, ean: 4104420053847, Dodavatel: ALNATURA PRODUKTIONS- UND

Důvodem stažení je, že balení mohou obsahovat tropanové alkaloidy (TA). Tropanové alkaloidy nemají dlouhodobé účinky, ale mohou způsobit dočasné zdravotní problémy, jako je nevolnost, ospalost a bolesti hlavy.

Tiskové prohlášení řetězce Globus ohledně stažení vadných chipsů Globus / Canva

Řetězec stahuje z preventivních důvodů všechna balení, bez rozdílu šarže. Zákazníci mohou výrobek vrátit v jakémkoli z hypermarketů Globus, kde jim budou vráceny peníze v plné výši.