Primark zmrazil ceny u stovek kusů dětského oblečení. Chce ulevit napjatým rodinným rozpočtům

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/norwich-england-feb-13-2019-entrance-1314379658 Jacek Wojnarowski / Shutterstock.com

Irský maloobchodní řetězec se rozhodl reagovat na vysokou inflaci, která v dnešní době trápí nejednu rodinu. Zvláště v období nástupu do školy, kdy je potřeba pořídit novou školní výbavu, která zejména u mladších dětí vyžaduje i nákup nového oblečení a obuvi. Kterých produktů se bude zmrazení cen týkat?

Přečtěte si také

Jarní restart pro suché vlasy bez lesku. Vyzkoušejte domácí peeling a výživné masky na vlasy

Pomoc rodinám zasažených inflací

Společnost Primark oznámila, že u tisícovky nejprodávanějších a nejoblíbenějších produktů z kategorie dětského oblečení zafixuje ceny. Chce tím reagovat na současnou náročnou dobu, kdy se vše zdražuje, a nákup nové školní výbavy může být pro mnohé rodiny kritickým zásahem do rodinného rozpočtu.

„Nabízet kvalitní módu za dostupnou cenu bylo vždy hlavní myšlenkou značky Primark a nyní je tato hodnota důležitější než kdy dříve. Děti rychle rostou a dokupování oblečení patří mezi významné položky rodinných výdajů – doufáme proto, že zafixováním cen základního dětského zboží dokážeme rodinám alespoň trochu pomoci,“ přiblížil Maciej Podwojski, obchodní manažer pro region střední a východní Evropy.

Vybavte děti do školy a školy v akci

Ostatní oděvy čeká zdražení

Primark totiž nedávno informoval, že i na něj dopadly následky vysoké inflace a bude muset u některého svého zboží ceny zvyšovat. Zákazníci by měly zdražení pocítit už u nadcházející podzimní a zimní kolekce. Tedy kromě už zmíněných kousků z kolekce dětské, u kterých nově zůstanou garantované ceny.

Dětské oblečení na věšáku Africa Studio / Shutterstock.com

Stejně bude stát základní i udržitelné oblečení

Zmrazení cen se bude týkat stovek nejoblíbenějších bestsellerů jako jsou dětská trička, kalhoty, šaty nebo spodní prádlo. Zkrátka základních kousků, které je potřeba dětem dokupovat nejen před začátkem školního roku, ale i v jeho průběhu. Řetězec jako příklad uvedl cenové rozpětí vybraných produktů z kolekce určené pro mladší děti ve věku 1,5 až 8 let:

Pro rodiče, kteří současně dbají na větší udržitelnost, může být dobrou zprávou i to, že mnoho produktů se zafixovanou cenou spadá pod značku Primark Cares. Ta se soustředí na výrobu oblečení z recyklovaných materiálů nebo materiálů pocházejících z udržitelnějších zdrojů. Logo Primark Cares s obrázkem srdíčka najdete například na dětských tričkách s dlouhým rukávem nebo džínách, které se vyrábí z bavlny získané prostřednictvím Programu na udržitelné získávání bavlny (PSCP).

Chlapec si s rodiči vybírá v papírnictví New Africa / Shutterstock.com

Nakupovat zlevněnou výbavu do školy se vyplatí

Pokud máte pražský nebo nově chystaný brněnský Primark daleko, levněji zvládnete své děti obléct a vybavit do školy i v obchodech jako je Pepco a Kik, nebo v supermarketech a hypermarketech, kde pomalu startují letošní „back to school“ kampaně. Na Kupi.cz najdete všechny letáky pohromadě. Díky tomu si můžete pohodlně porovnat, kde vás nákup vyjde nejlevněji. Pořízením školních pomůcek ve slevách totiž můžete ušetřit i stovky korun.

  • Například Globus už vydal svůj leták školních potřeb, který platí do 6. září. Za výhodnější ceny nabízí celou řadu školních a výtvarných potřeb, ale také batohů, oblečení a obuvi pro děti (přezůvky, volnočasové i sportovní boty).
  • V Tescu zase až do 15. 8. koupíte s kartou Clubcard všechny školní batohy se slevou 30 %. V letáku navíc najdete slevový kupon 150 Kč na nákup oblečení a obuvi F&F, se kterým můžete dětem levněji doplnit šatník, či koupit boty třeba na tělocvik (kupon platí do 16. 8. při nákupu nad 650 Kč s kartou Clubcard).
  • Na školní a kancelářské pomůcky mrkněte i do Lidlu. V prodejnách je najdete od čtvrtka 11. 8., školní batohy, penály a další ale objednáte také po internetu na Lidl-shop.cz.