Pozor na nebezpečný elektrický lapač hmyzu. Z důvodu výrobní vady hrozí nebezpečí! Obchody ho stahují z prodeje

Elektrický lapač hmyzu Superstar / Shutterstock.com

Otravný hmyz řeší každý po svém. Někdo si na terasu pořídí vonnou svíčku, jiný vsází na spreje a většina lidí v dnešní době ráda sáhne po elektrických spotřebičích. Pokud máte doma na terase elektrický lapač hmyzu, zpozorněte! Řetězec Kaufland na jeden takový lapač vydal svolávací akci. Nemáte ho náhodou také doma?

Přečtěte si také

Svěží restart? Pochutnejte si na 3 výborných jarních polévkách

Co je to elektrický lapač hmyzu a jak funguje?

Elektrický lapač hmyzu patří k nejefektivnějším a nejúspěšnějším řešením, jak se zbavit otravných much, komárů a dalšího drobného hmyzu v ložnicích, kuchyních nebo terasách.

Protože nepoužívá žádné chemikálie, jedná se o zcela netoxický boj proti létajícímu hmyzu, který je nalákán do elektricky nabité kovové mřížky pod vysokým napětím. Lapač poté hmyz bez výjimky pozabíjí. Potřebuje pouze připojení do elektřiny a občas vysypat nádobku, takže se v podstatě jedná o bezúdržbové zařízení. Ceny za ně se pohybují od 200 Kč.

Nebezpečný lapač hmyzu značky My Project Kaufland

Kaufland oznámil stažení výrobku z prodeje!

Společnost Kaufland, která nabízela jeden z elektrických lapačů hmyzu, oznámila, že z důvodu výrobní vady nelze zcela vyloučit riziko úrazu elektrickým proudem a ihned zareagovala! „Stahujeme výrobek z prodeje. Zákazníci by měli věnovat pozornost tomuto upozornění a odpojit výrobek od elektrické sítě a přestat jej používat. Výrobek lze vrátit ve všech prodejnách Kaufland. Kupní cena bude samozřejmě vrácena, a to i bez předložení účtenky,“ stojí v prohlášení řetězce Kaufland na jejich oficiálních stránkách.

Pro dotazy spotřebitelů je k dispozici bezplatná zákaznická linka na čísle 800 165 894 (pondělí–pátek od 8.00 do 20.00 hodin) nebo e-mailová adresa: [email protected].