Papírová brčka nevyhověla testům v laboratoři. Obchody varují zákazníky před jejich používáním a vrací za ně peníze

Papírová brčka Canva / Makro

Léto a drinky k sobě neodmyslitelně patří. A do každého nápoje se hodí barevné brčko, které je fotogenické pro všechny milovníky sociálních sítích, a v papírové variantě navíc může být i šetrnější k přírodě a potažmo i k našemu zdraví. Bohužel se na trhu objevila závadná šarže brček, kterou velkoobchody Makro aktuálně stahují z prodejen. Doma je můžete mít i vy nebo vaše oblíbená restaurace.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Kopřiva: Plevel v zahradě, který báječně chutná. Připravte si z ní polévku nebo špenát

„Dovolujeme si Vás informovat, že společnost Makro Cash & Carry ČR s.r.o. přistoupila z preventivních důvodů ke stažení níže uvedeného výrobku z trhu. Výrobek nevyhověl při interní kontrole na migrační testy v laboratoři,“ stojí v tiskovém prohlášení velkoobchodní sítě Makro.

Stažení se týká pouze výrobku:

MPRo Papírová brčka koktejl 500ks s výrobní šarží: 2021/09/29 P0:81-256.165 od METRO INTERNATIONAL SUPPLY GMBH.

Pokud jste uvedenou šarži zakoupili a máte ji k dispozici, určitě ji nepoužívejte. Výrobek můžete vrátit do jakéhokoli velkoobchodního střediska Makro.

Vzhledem k tomu, že do prodejen Makro jezdí i provozovatelé restaurací a menších obchodů, žádá řetězec, aby lidé, kteří výrobek zakoupili, informovali také své partnery či zákazníky a převzali od nich produkt zpět.

Za zakoupené výrobky vám budou na základě prodejního dokladu vráceny zpět peníze. Vrácení je možné do 31. 7. 2022.