Videorecept: Chřestové taštičky z listového těsta, které voní po medu a tymiánu

Chřestová sezóna je v plném proudu a regály supermarketů se začínají plnit nabídkou této nezvyklé lahůdky. Co z ní ale připravit? Máme za to, že receptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Vyzkoušejte proto podle našeho videoreceptu připravit chřestové taštičky, které zvládne i úplný začátečník. Voní po tymiánu a báječně chutnají. Vyzkoušejte sami!

Přečtěte si také

Nákupy v Polsku už nejsou tak výhodné. Vyplatí se zajet si přes hranice pro mléko, máslo nebo cigarety?

Jak připravit chřestové taštičky?

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 15 ml olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 250 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
Dejte této sezónní dobrotě šanci
  • 50 ml medu
  • 30 g másla
  • hrst čerstvého tymiánu
Chřestové taštičky z listového těsta Kupi.cz

Postup:

  1. Očištěný chřest podélně rozpulte, promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Těsto rozložte a rozkrojte na 8 dílů. Na každý z nich rovnoměrně rozdělte sýr a pak úhlopříčně položte ochucený chřest. Zabalte protilehlé cípy těsta do tvaru taštičky a pomažte rozšlehaným vejcem.
  3. Taštičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut dozlatova.
  4. Mezitím si připravte medovo-tymiánovou omáčku – v rendlíku smíchejte med, rozpuštěné máslo, tymián a zahřejte.
  5. Vyndejte taštičky z trouby a ještě teplé je omáčkou potřete. Nechte si chutnat!