Chcete oslnit hosty? Pořiďte si čokoládovou fontánu, zmrzlinovač nebo výrobník cukrové vaty

Muž namáčí jahody na špejli do čokoládové fontány Canva

Na trhu dnes existuje nespočet přístrojů, které nám usnadňují práci v kuchyni. Narazíte i na ty, které sice nejsou nezbytně nutné, ale jsou neuvěřitelně zábavné a snadno se díky nim stanete hostitelem roku. Proč byste doma měli mít čokoládovou fontánu, zmrzlinovač nebo přístroj na cukrovou vatu?

Přečtěte si také

Za balík si připlatíme. Česká pošta se rozhodla od dubna zdražit, týkat se to bude především Balíkovny

Čokoládová fontána: Delikátní a působivé pohoštění

Jen si to představte – přijdou k vám hosté a vy je pohostíte kousky ovoce, které si budou namáčet do své vlastní čokoládové fontány. No nezní to skvěle?

Čokoládová fontána funguje na principu kolování horké rozpuštěné čokolády v přístroji z dolní misky do horní, a následném přelévání v kaskádách zpátky. Jedná se tedy o pohoštění, které nejen dobře chutná, ale také skvěle vypadá. Jako stvořená je na oslavy, rauty či na svatby.

Jak čokoládovou fontánu vybrat?

Čokoládovou fontánu vybírejte zejména podle její velikosti. Narazíte na takové, jež se hodí zejména na menší oslavy, ale i na profesionální přístroje určené pro velké společenské akce. Zaměřte se také na příkon – platí, že čím je příkon vyšší, tím se fontána rychleji zahřeje a rozpustí čokoládu. Při výběru můžete narazit i na přístroje, které kromě čokolády dokážou rozpustit i sýr nebo omáčky. Co se týče ceny, pohybuje se už okolo 700 Kč.

Čokoládová fontána se bez ovoce neobejde

Kupte se slevou Mandarinky.

Porovnat slevy

  • Doporučujeme například výrobník čokolády Guzzanti GZ 250, který v Datartu seženete v akci za 899 Kč, případně fontánu CLATRONIC SKB 3248, která na Alze stojí 1 130 Kč.
  • Pokud toužíte po luxusnějším kousku, sáhněte po fontánách značky Richard Bergendi – jejich ceny začínají už u 1 500 Kč, ty výkonnější a lepší však stojí i několik tisíc.

Tip: Fondue sada na čokoládu, maso i na sýr

Pokud se vám hned nechce investovat do čokoládové fontány, můžete si pořídit sadu na fondue – a to nejen na to čokoládové, ale i na přípravu slaných pokrmů. K dostání jsou fondue sady s ohřevem čajovou svíčkou, ohřevem gelovým hořákem nebo také s elektrickým ohřevem. Cena fondue sad se pohybuje cca od 200 do 2 500 Kč, nabízejí je například značky Princess, Lamart, ORION nebo TESCOMA.

Domácí čokoládová zmrzlina Canva

Zmrzlinovač: Skvělé letní osvěžení

Další možností, jak připravit skvělé pohoštění a sklidit od svých hostů poklony, je zmrzlinovač, který připraví nejen velmi chutnou zmrzlinu, ale také sorbet nebo mražený jogurt.

Jak vybrat ten pravý?

Zmrzlinovače se dělí na ty s chladicí nádobou a ty s kompresorem. Zmrzlinovače s chladicí nádobou mají menší rozměry a nižší spotřebu energie, nicméně jsou závislé na uložení zmrzliny do mrazáku. Ty s kompresorem zmrzlinu naopak připraví bez nutnosti mrazáku, ale jsou dražší, větší a mají i vyšší spotřebu energie. Při výběru se zaměřte také na objem nádoby na zmrzlinu, příkon přístroje a na jeho rozměry.

Vystačíte si s tou kupovanou?

Jaká je cena zmrzlinovače?

  • Cena nejlevnějších zmrzlinovačů se pohybuje okolo maximálně 1 000 Kč – takové nabízí například značka TESCOMA, Guzzanti nebo DOMO. Dostupné jsou také výrobky z Lidlu, například SILVERCREST® Zmrzlinovač SECM 12 C6 za 399 Kč.
  • Pokud se rozhodnete vydat střední cenovou cestou, počítejte s cenou okolo 4 000 Kč, například od značky Klarstein, SEVERIN nebo Guzzanti. Třeba zmrzlinovač SEVERIN EZ 7407 seženete na Alze za 4 740 Kč.
  • Nejdražší zmrzlinovače se pohybují okolo 7 000 Kč a nabízejí je například značky SEVERIN, Sage nebo Klarstein. Pokud máte veliký dům plný moderního vybavení, přístroj Sweet Sundae značky Klarstein za 8 700 Kč se v něm jistě neztratí.
Příprava cukrové vaty Canva

Výrobník cukrové vaty: Oblíbený nejen na dětských oslavách

Především u dětí zabodujete, pokud si pořídíte domácí výrobník na cukrovou vatu. Její příprava je s tímto přístrojem neuvěřitelně snadná – stačí do něj nasypat cukr a během několika minut bude skvělá cukrová vata na světě. A jaká je jeho cena? Pohybuje se okolo 1 000 Kč.

  • Levnější modely seženete například v Lidlu – SILVERCREST® Stroj na cukrovou vatu SZM 500 B1 zde stojí 699 Kč.
  • Pokud chcete vyšší kvalitu, doporučujeme třeba výrobník OneConcept Candyland 2, který na Alze najdete za 1 950 Kč.

Máte některý z uvedených přístrojů doma? A jak jste s ním spokojení? Dejte nám vědět dolů do komentářů.