Pět tipů na dárky pro seniory aneb Čím na Vánoce potěšit babičku a dědečka

Manželé seniorského věku si předávají vánoční dárky a smějí se Jacob Lund / Shutterstock.com

Nevíte, čím obdarovat seniora? Poradíme vám, které dárky babičce i dědečkovi zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Darujte letos praktičnost – udělat radost je tak snadné! Tady je pět skvělých tipů na dárky pro seniory.

Přečtěte si také

Výrobci nápojů v plechovkách mění design. Kofola či Rockstar více vsází na eleganci

Obdarovat seniory nemusí být těžké, i když se to tak na první pohled mnohdy zdá. Prarodiče většinou mají vše, co k životu potřebují, potěší je však praktické dárky, bez kterých se neobejdou. Které to jsou?

Dárky, které usnadní čtení

Máte babičku či dědečka, kteří rádi čtou? Pokud jim zrak neslouží tak dobře jako dříve, bude se jim hodit praktická čtecí lupa se světlem nebo elektronická čtečka, která umožňuje nejen podsvícení displeje, ale také zvětšení písmen tak, aby čtení bylo hračka.

Další možností je chytrý telefon – audioknihy jsou ideální pro odpočinek kdykoli během dne. A vlastně nejen pro seniory. Darujte možnost užívat si dál oblíbené knihy – vášniví čtenáři si praktický dárek zamilují.

Mladý muž dává dárek staršímu muži, který sedí na gauči Sumala Chidchoi / Shutterstock.com

Darujte bezpečnou chůzi

Senioři mohou být aktivní lidé, kteří rádi vyrážejí na túry, a to dokonce za každého počasí. Pro bezpečnou a komfortní chůzi opatřete babičce a dědečkovi trekingové hole. Chůze v jejich doprovodu má zdravotní benefity, a navíc jsou hůlky skvělou oporou v jakémkoli terénu.

Jsou vhodné i v případě, že seniora chcete rozpohybovat na pravidelných krátkých procházkách. Ukažte milovaným, že procházky v přírodě mohou být každodenní realitou, a užijte si čas třeba společně.

Tipy na dárky z Kupi:

  • Krásný termofor Toro najdete v Kitosu za 139 Kč až do 24. 12. Je zdobený zimním motivem – potěší také na pohled.
  • Za 199 Kč najdete v Globusu krásné dámské pyžamové kalhoty Prego. Akce platí do 28. 11.
  • Radost pod stromečkem udělá i tlakoměr Veroval. V lékárnách Dr. Max stojí 1 390 Kč a nabídka je platná pro členy klubu do konce listopadu.
  • Do Štědrého dne můžete pořídit digitální fotorámeček Sencor SDF 874 v Globusu za 1 199 Kč. Ať mají babička s dědečkem své blízké stále na očích.

Tipy na relaxační dárky

Ano, senioři nemají tolik energie jako dříve, proto je důležité dopřát jim hodně času pro sebe. Jak jim takové chvíle zpříjemnit? Třeba pomocí masážních pomůcek, vaničky na nohy, akupresurní podložky nebo hřejivé elektrické dečky.

Babička si zaslouží odpočinek v teple, dědeček si vychutná masáž nohou. Jak ale přijít na to, co by se hodilo právě vašim milovaným? Prostě a jednoduše se zeptejte – a o skvělý dárek bude postaráno.

Pár seniorského věku popíjí čaj a usmívá se wavebreakmedia / Shutterstock.com

Dárky pro klidnější spánek

Starší lidé mívají potíže se spánkem. Jak jim tedy pomoci? Pod stromečkem mohou najít nejen oblíbené bylinkové čaje pro uklidnění, ale také kvalitní noční úbor a povlečení. Chcete investovat více? Pak je to nejlepší, co můžete udělat, pořídit kvalitní ortopedickou matraci – vyšší, aby se seniorům lépe vstávalo. A aby dárek vypadal stylově? Vymyslete pro babičku a dědečka box pro klidnější spánek. Uvidíte, že zabodujete.

Pečený čaj s citrusy a rumem
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Náročný

Pečený čaj s citrusy a rumem

Pečený čaj s citrusy a rumem může být netradiční alternativou klasického svařáku i skvělým dárkem pro nejbližší. Je plný citrusů, koření a hlavně rumu! Hotový jej budete mít do 60 minut a množství vyjde na 10 skleniček, což je zásoba, která vám vystačí po celou zimu. Záleží, jak budete v zahřívání rychlí.

Pečený čaj s citrusy a rumem

Darujte čas na společnou zábavu

A to nejlepší na konec? Praktické a zábavné. Interaktivní hry a knihy pro seniory, díky kterým si můžete užít vyprávění babičky a dědečka – vzpomínky na staré časy. Tohle vlastně není jen tak ledajaký dárek, to je váš čas. Čas, který si vychutnáte spolu a s úsměvem. Dárek k nezaplacení.

Zdroj: Westwing.cz, Novinky.cz, Kupi.cz