Kaufland startuje další ročník vánoční sbírky pro Světlušku

Startuje další ročník vánoční sbírky pro Světlušku Kaufland

Podobně jako v předchozích letech proběhne i letos od 20. listopadu do 3. prosince na všech prodejnách společnosti Kaufland tradiční vánoční sbírka pro Světlušku.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Hodina ticha v supermarketu: Tesco v Sokolově testuje nákupy bez rušivých zvuků a světel

Během dvou týdnů budou moci zákazníci společnosti Kaufland přispět nákupem vánočních jmenovek na dárky. Jeden arch s osmi jmenovkami se bude prodávat za symbolických 30 Kč a společnost Kaufland k této částce opět přidá 10 Kč za každý prodaný arch. Celý výtěžek sbírky i letos podpoří Světlušku, veřejnou sbírku Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá zrakově handicapovaným po celé České republice.

Tradiční vánoční sbírka je pro nás srdcovým projektem, který nám již čtyři roky umožňuje prostřednictvím veřejné sbírky Světluška a Fondu Kaufland podpořit celou řadu jednotlivců i organizací. Velice si vážíme rostoucího zájmu i solidarity našich zákazníků i našich zaměstnanců, kteří nám každý rok svou štědrostí pomáhají rozsvítit Vánoce nevidomým. Pevně věřím, že se nám to podaří i letos, i díky tomu, že máme nový design našich dárkových jmenovek,“ říká tisková mluvčí společnosti Renata Maierl. Nový design jmenovek navrhlo známé ilustrátorské studio Tomski&Polanski.

Vybraná částka stejně jako každý rok poputuje do speciálního Fondu Kaufland, který vznikl pod Světluškou už v roce 2019. Z tohoto fondu jsou pak finanční prostředky rozdělovány v rámci otevřených grantových řízení. O podporu mohou žádat jednotlivci s těžkým zrakovým postižením a organizace pomáhající lidem se zrakovým nebo kombinovaným zrakovým postižením z celého Česka. Od roku 2019 takto Fond Kaufland prozatím udělil 372 příspěvků jednotlivcům a 316 organizacím v celkové hodnotě více než 37 milionů korun.

„Rok 2019, kdy Světluška spojila síly se společností Kaufland, byl pro nás zlomový. Díky vánoční sbírce, která zdvojnásobila objem peněz ve Světlušce, u nás každý zrakově handicapovaný najde pomoc. Finanční, materiální i tu obyčejnou lidskou. Protože jistota dlouhodobého partnerství Světlušce umožňuje být stabilním podporovatelem svého účelu, tedy pomáhat lidem se zrakovým postižením žít smysluplný život dle vlastní volby,“ dodává ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Světluška jmenovky Kaufland Kaufland

Finanční pomoc pomáhá lidem se zrakovým handicapem napříč celým věkovým spektrem. Z výtěžku loňské vánoční sbírky získal finanční příspěvek například Domov pro seniory se zrakovým postižením Palata, který svým klientům nově nabízí kromě komplexní péče také hipoterapii, která je založena na léčebném využití doteku člověka a koně. Další podporu získal projekt s názvem Dětský úsměv, který pomocí workshopu pro děti i jejich rodiče pomáhá s nácvikem správného čištění zoubků u dětí se zrakovým postižením. „Z prostředků vánoční sbírky jsme pomohli i s úhradou tolik potřebných průvodcovských služeb. Příkladem může být třináctiletý Ruda, který je žákem Školy Jaroslava Ježka a na pravidelné tréninky goalballu ho ze školy doprovází Amálka, nebo světově etablovaný umělec pan Antonín, který se s pomocí lékařské péče, své rodiny a nezlomné vůle zotavuje z vážného úrazu hlavy.