Velkoobchod makro spustil akci, kde jednoduchým gestem můžete udělat Vánoce radostnější těm, kteří potřebují pomoc

Velkoobchod makro spustil akci, kde jednoduchým gestem můžete udělat Vánoce radostnější těm, kteří potřebují pomoc makro

Tato iniciativa velkoobchodu makro ČR splní vánoční přání stovkám dětí a seniorů. Projekt Vánoční strom přání probíhá od 14. listopadu do 6. prosince a umožňuje zákazníkům makro ČR zapojit se a pomoci ohroženým skupinám lidí ve svém regionu. Stačí vybrat kartičku z vánočního stromu přání, zakoupit produkt a odevzdat ho na pokladně.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Recept na pečený hermelín z TikToku, který poblázní vaše chuťové pohárky

Vánoční strom přání v makro

V letošním roce se opět uskuteční charitativní aktivita Vánoční strom přání na podporu dětských domovů a pečovatelských domů pro seniory. Na všech 13 prodejnách makro ČR i na centrále v pražských Stodůlkách najdete již od úterý 14. listopadu umístěny jednotlivé stromy se zavěšenými kartičkami, kde budou přání od dětí a seniorů. Jeden strom přání obsahuje okolo 60 kartiček, a očekává se tedy více jak 800 obdarovaných. Každý zákazník získává možnost splnit jedno přání – vzít kartičku, koupit vyobrazený dárek a předat k doručení, a to až do 6. prosince.

Jednotliví zástupci prodejen si ve svých regionech nejprve vyberou buď dětský domov, nebo domov pro seniory. „Po zvolení příslušných domovů jsou následně dětem a seniorům rozdány kartičky, aby na ně napsali svá přání, a ty se zavěsí na strom. Pokud děti ještě psát neumí, mohou dárek, který by rády dostaly, nakreslit. Záleží jen na tom, jaké produkty si obě skupiny z katalogů, kde jsou možnosti jako hračky, potraviny a kosmetika, vyberou. Zákazník si poté konkrétní kartičku s přáním z vánočního stromu vezme, dárek zaplatí a předá obsluze za pokladnou. Dítěti či seniorovi bude dárek zabalen a doručen přímo pod stromeček,“ dodává ředitelka prodejny makro Průhonice Elvíra Lišková, která letos spolupracuje s Dětským domovem Pyšely.

makro

Z jedné myšlenky před čtyřmi lety vznikl krásný projekt, díky němuž dokáže makro ČR během Vánoc vykouzlit o několik úsměvů navíc. Celý projekt začal v Ústí nad Labem, kde bylo čistým záměrem prodejny udělat radost dětem z Dětského domova Tisá a taktéž domovům pro osoby se zdravotním (mentálním i fyzickým) postižením. Skrze Vánoční strom přání, který byl tehdy vymyšlen, se naskytla možnost rozdat velké množství dárků. Vděčnost obdarovaných se zapsala do mnoha pamětí, a tak se centrála makro ČR rozhodla pořádat tento charitativní projekt ve všech prodejnách po celé České republice.