Velkoobchod stahuje hned dva nebezpečné výrobky: Maso s olovem a grilovací klobásky s úlomky kovu

Balení rizikových potravin – grilovacích klobásek a masa z divočáka Makro / Canva

Velkoobchod Makro přistoupil v minulém týdnu ke stažení dvou masných výrobků. Podle obchodníka jde o preventivní opatření. Vzhledem k tomu, že se jedná o velkoobchod, je možné, že se výrobky dostaly do mrazáků a lednic restaurací a gastro podniků po celém Česku. Jedná se o maso z divočáka, které obsahovalo olovo, a grilovací klobásky výrobce Kostelecké uzeniny s podezřením na kontaminaci kovovým předmětem.

Přečtěte si také

Klasika s maďarskými kořeny: Recept na poctivý hospodský guláš

Maso z divočáka obsahuje olovo

„Dovolujeme si Vás informovat, že společnost Makro Cash & Carry ČR s.r.o., přistoupila ke stažení níže uvedeného výrobku z trhu. Výrobek nesplnil legislativní požadavky na obsah těžkých kovů, jelikož při laboratorním testování byl zjištěn nadlimitní obsah olova. Stažení se týká masa na guláš od dodavatele Ing. Josef Kopačka,“ varuje vedoucí oddělení kvality Makro Petra Bártová.

Stažení se týká výrobku

DIVOČÁK GULÁŠ MR. – datum výroby 21. 6. 2021, DMT 21. 6. 2023

Pokud máte uvedený výrobek doma v mrazáku, rozhodně ho nekonzumujte. Můžete ho vrátit do kteréhokoliv velkoobchodního střediska Makro, kde vám za něj na pokladně na základě prodejního dokladu budou peníze vráceny zpět. Možnost vrácení je do 31. 10. 2021.

Grilovací klobásky s kovovým předmětem

Makro rovněž z preventivních důvodů přistoupilo ke stažení dalšího výrobku ze svých prodejen. Tentokrát se jedná o grilovací klobásky, u nichž je podezření, že během výroby mohlo dojít ke kontaminaci kovovým předmětem.

Stažení se týká výrobku

FL Grilovací klobásky 400g s datem spotřeby 20. 9. 2021, EAN 8595610502997 od dodavatele Kostelecké uzeniny

I v tomto případě žádá Makro všechny své zákazníky, aby uvedený výrobek v žádném případě nekonzumovali. Za zakoupené výrobky mohou být na základě prodejního dokladu vyplaceny peníze zpět v plné výši.

Sledujte Kupi.cz na sociálních sítích