IKEA se rozšířila do dalších regionů, otevřela tři nová výdejní místa v Česku

Ika výdejna IKEA

Švédská firma IKEA rozšiřuje služby pro své zákazníky v Česku. Poté, co na jaře spustil největší tuzemský prodejce nábytku své mobilní pobočky v Moravskoslezském kraji, otevřel další výdejny v Jihlavě, Ústí nad Labem a Karlových Varech. Síť stávajících šesti kamenných výdejních míst v Hradci Králové, Liberci, Olomouci, Zlíně, Plzni a Českých Budějovicích se tak rozrostla o další tři města.

Přečtěte si také

Co nejvíce štve zákazníky v obchodech? Neochotný personál i dlouhé čekání ve frontách u pokladen

IKEA se dlouhodobě snaží zpříjemnit nakupování svým zákazníkům, a tak neustále vylepšuje své služby a jde jim – jak se lidově říká „naproti“. Už dlouho tak neplatí, že pokud toužíte po novém nábytku švédského výrobce, musíte si pro něj dojet do jedné ze čtyř kamenných prodejen, které stojí v Brně, Ostravě a v Praze, kde máte dokonce na výběr hned ze dvou obchodů na Zličíně a Černém Mostě.

Možností, jak si vyzvednout svou objednávku v menších městech, je hned několik.

13 výdejních míst IKEA v Česku

Výrobce již od roku 2020 pracuje na projektu, jehož cílem je mít v každém regionu minimálně jedno své vlastní výdejní místo. Lidé, kteří bydlí v Hradci Králové, Liberci, Olomouci, Zlíně, Plzni a Českých Budějovicích si tak mohou své on-line nákupy z IKEA vyzvednout přímo v jejich městě. Výhodou služby Klikni a vyzvedni je, že nemají (na rozdíl od doručení do PPL Parcel shopů) omezení hmotnosti zásilky, lze zde tedy vyzvednout i velmi těžký a rozměrný nábytek.

Nově k těmto městům přibyla i další tři výdejní místa v regionech, kde doposud zastoupení značka neměla, a to v Jihlavě, Ústí nad Labem a Karlových Varech.

Prodejna IKEA Canva

Mobilní výdejní místa Ikea

V Moravskoslezském kraji a nově také v Karlových Varech má IKEA svá mobilní výdejní místa. Zákazníci z Karviné, Třince, Frýdku-Místku nebo Havířova si mohou ve stanovený čas na parkovištích před prodejnami Tesco vyzvednout přímo z přistaveného nákladního vozu svou objednávku.

Samoobslužné výdejní boxy IKEA

Kde jsou?

Nacházejí se v blízkosti obchodních domů IKEA a jsou přístupné 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.

  • v Praze na Černém Mostě
  • v Praze na Zličíně
  • v Brně

Jak to funguje?

  1. Vytvoříte objednávku.
  2. Zaplatíte online na webu IKEA.cz.
  3. Zvolíte si službu Klikni a vyzvedni, kde vyberete vyzvednutí ve výdejních boxech.

Až bude vaše objednávka připravena k vyzvednutí, obdržíte SMS s kódem, který zadáte na obrazovce umístěné na výdejních boxech IKEA. Po zadání kódu se automaticky otevřou dvířka boxu, ve kterém se nachází vaše objednávka. Pokud se nevejde do jedné skříňky, rozdělíme ji a umístíme ji do několika boxů. V takovém případě obdržíte dva kódy, abyste si mohli vyzvednout kompletní objednávku, vysvětluje Jana Jakubcová, manažerka projektu z oddělení logistiky IKEA.

Konkurence je veliká, ale zájem lidí o nový nábytek také

Češi obecně velmi rádi nakupují nábytek, podle výsledků Asociace českých nábytkářů (AČN) za loňský rok vzrostla produkce nábytku v ČR na 48,5 mld. Kč. Přičemž podíl importu na spotřebě v loňském roce dosáhl 61,34 %. „V praxi to znamená, čeští nábytkáři ztratili významný podíl na tuzemském trhu, což pravděpodobně souvisí s rozvojem on-line prodejů, kdy většina takto prodávaného nábytku je právě ze zahraničí, zejména z Polska a Číny.“ Tato slova tajemníka AČN Tomáše Lukeše jen potvrzují, že Asko, Jysk, Möbelix, XXX Lutz nebo Sconto jsou další z velkých hráčů na nábytkářském poli u nás, které se těší velké oblibě.