Pozor na mořskou sůl z obchodu: obsahuje sklo! Výrobce ji stahuje z prodeje a varuje před konzumací

Hrubozrnná sůl, v pozadí regály ze supermarketu Kupi.cz / Canva

Pokud jste v poslední době zakoupili mořskou hrubozrnnou sůl, zbystřete! Výrobce Solsan a.s., který dodává na český trh výrobek Solsanka Mořská sůl hrubozrnná, varuje před její konzumací. V některých šaržích byla zjištěna možná přítomnost úlomků skla.

Přečtěte si také

Už žádné rostlinné steaky nebo karbanátky. Francie zakázala „masné“ označování bezmasých výrobků

„Dovolujeme si Vás informovat, že společnost Makro Cash & Carry ČR s.r.o., přistoupila z preventivních důvodů ke stažení níže uvedených výrobků z trhu. Byli jsme informováni naším dodavatelem, že výrobek může být kontaminován úlomky skla,“ upozorňuje v tiskové zprávě na svých webových stránkách velkoobchod Makro Cash & Carry.

„Pokud jste uvedené datum výroby zakoupil a máte jej k dispozici, prosíme Vás, abyste jej stáhli z prodeje a zlikvidovali, případně vrátili do jakéhokoli velkoobchodního střediska makro. Zároveň Vás chceme požádat, abyste informovali také své partnery/zákazníky a převzali od nich produkt zpět. Za zakoupené výrobky Vám budou na základě prodejního dokladu vráceny zpět peníze. Vrácení je možné do 30. 9. 2021,“ uzavírá velkoobchod.

Muž si prohlíží na svém notebooku e-mail od společnosti Makro Cash & Carry ČR s varováním o nebezpečné soli Kupi.cz / Canva

Online supermarket Rohlik.cz rozesílá zákazníkům, kteří si zmíněný výrobek u něj zakoupili, varovné e-maily. „Byli jsme informováni naším dodavatelem Solsan a.s., že u výrobku Solsanka Mořská sůl hrubozrnná byla zjištěna možná fyzikální kontaminace sklem. Máte-li zboží z těchto dat výroby ještě doma, prosíme vás, abyste jej nekonzumovali a zlikvidovali. Kredity za tento produkt budou automaticky připsány na váš účet,“ rozeslal svým zákazníkům e-mail Rohlík.cz.

Samotný výrobce Solsan a.s. na svých stránkách žádné varování před nebezpečím, které při požití jednoho z jejich výrobků, nemá. Zeptali jsme se proto přímo výrobce, na náš dotaz však do vydání článku nikdo ze společnosti nereagoval.

  • Společnost Solsan a.s. se zabývá těžbou a zpracováním soli, v jejich portfoliu tak najdete soli jedlé kuchyňské, krmné, průmyslové, posypové i regenerační.
Mobilní telefon s e-mailem od společnosti Rohlik.cz, který informuje o nebezpečné hrubozrnné soli Kupi.cz / Canva

Nebezpečná hrubozrnná sůl Solsanka kontaminovaná sklem

Stažení se týká výrobku Solsanka Mořská sůl hrubozrnná 1 kg sáček (GTIN: 8594012090408) s těmito daty výroby:

  • 13. 4. 2021
  • 14. 4. 2021
  • 14. 5. 2021
  • 20. 5. 2021