Bezmasý burger od McDonald’s zákazníky nezaujal: Proč McPlant neboduje?

Bezmasý burger McPlant s hranolky McDonald’s

O bezmasém burgeru, který nese název McPlant, jste už možná slyšeli. Jedná se o spolupráci firmy Beyond Meat a řetězce McDonald’s, kteří společně vytvořili burger s náhražkou masa. Bezmasá novinka ale milovníky fastfoodů příliš nenadchla. Stále dávají přednost klasickému hovězímu masu.

Přečtěte si také

V pražském obchodním centru prohrabali koše a nestačili se divit! 3 tuny odpadu byly plné překvapení

McDonald’s chce mířit zdravějším směrem: pořád ale vedou klasické burgery

Síť fastfoodů McDonald’s uzavřela spolupráci s firmou Beyond Meat již v roce 2019. Zmíněná firma se zabývá výrobou rostlinné náhrady masa, a přesně to chtěl McDonald’s přidat do své nabídky. Vznikl testovací hamburger s názvem McPlant, který obsahuje náhražku masa, rajče, sýr, cibuli, salát a kečup.

Testovací novinka se začala nejdříve prodávat v Kanadě, tam se však neuchytila. Tvůrci se nicméně nechtěli svého nápadu vzdát, a tak burger testovali i v dalších zemích, jako je například Dánsko nebo Švédsko. Zatím ani tam nejsou nijak převratné výsledky. Proč burger s náhražkou masa neboduje?

McPlant není pro vegetariány ani vegany

Název sice napovídá tomu, že by se mělo jednat o zdravou pochoutku pro vegetariány nebo vegany – tak to ovšem vůbec není. McPlant sice obsahuje náhražku masa, ale ta je vytvořená z hrachových a rýžových proteinů, mléčných výrobků a dalších složek, které mají vzhledem i chutí připomínat skutečné hovězí maso. Mimo to se maso do McPlantu smaží na stejném oleji jako všechno ostatní.

McDonald’s se sice snaží mířit dobrým směrem, nicméně bude muset přidat do kroku. Zatímco jeho testovací burger si nevede nejlépe, konkurenční fastfoody tento nápad tak trochu „napodobili“.

Bezmasý burger Beyond McDonald’s

Konkurence nezahálí: KFC i Burger King také obohatili nabídku

McDonald’s není jediný, kdo se chce vydat trochu zdravější cestou. Konkurenční fastfoody KFC a Burger King totiž už do své nabídky také zařadili novinky, které se od klasických burgerů plných šťavnatého masa liší.

KFC

KFC si pro své zákazníky připravil zdravou novinku Poke Bowls. Název se odvíjí od polévky poke, která je zdravá a výživná. V KFC si můžete vybrat z několika druhů (California Sun, New Mexico, Sweet Chilli). Všechny varianty obsahují spoustu zeleniny a přidat si můžete i křupavé bites kuřecí kousky. Cena Poke Bowls se pohybuje kolem 155 Kč.

Burger King

V Burger Kingu si můžete pochutnat na rostlinném Whopperu. Obsahuje úplně to stejné jako klasický Whopper, akorát místo hovězího masa se můžete těšit na maso rostlinné. Ani v tomto případě se nejedná o vegetariánský nebo veganský produkt. Rostlinný Whopper pořídíte za 109 Kč.