Připravte si domácí bazalkové pesto. Dokonale provoní a ochutí těstoviny
Připravit bazalkové pesto není složité. Navíc vám pak uzavřené ve sklenici vydrží v lednici až několik týdnů, takže po něm budete moci sáhnout, kdykoliv se rozhodnete pro rychlou a chutnou večeři.
Suroviny
- 2 svazky bazalky
- 2 stroužky česneku
- 30 g piniových ořechů
- 100 ml olivového oleje
- 50 g parmezánu
- 50 g pecorina
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme.
- Pesto hned použijeme, nebo uzavřeme do sklenic, kde vydrží i několik týdnů.
Kupi.cz
K čemu můžete bazalkové pesto využít?
- Ochucení těstovin, lasagní a noků
- K namazání na pečivo
- Na pizzu místo smetanového nebo rajčatového základu
- Náplň do těstovin, závinů, slaných koláčů apod.
- K ochucení zapečené zeleniny
- Jako dip a do dresinků
- Na ozdobení polévek a caprese
- Do pomazánek
- K marinování masa
Přejeme vám dobrou chuť!