Připravte si domácí bazalkové pesto. Dokonale provoní a ochutí těstoviny

Připravit bazalkové pesto není složité. Navíc vám pak uzavřené ve sklenici vydrží v lednici až několik týdnů, takže po něm budete moci sáhnout, kdykoliv se rozhodnete pro rychlou a chutnou večeři.

Přečtěte si také

Bylinky pomohou v boji s depresemi i úzkostmi. Zkuste je, pokud takový problém máte
Bylinky pomohou v boji s depresemi i úzkostmi. Zkuste je, pokud takový problém máte

Suroviny

  • 2 svazky bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g piniových ořechů
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g parmezánu
  • 50 g pecorina
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme.
  2. Pesto hned použijeme, nebo uzavřeme do sklenic, kde vydrží i několik týdnů.
Bazalkové pesto má v kuchyni řadu využití. Kupi

K čemu můžete bazalkové pesto využít?

  • Ochucení těstovin, lasagní a noků
  • K namazání na pečivo
  • Na pizzu místo smetanového nebo rajčatového základu
  • Náplň do těstovin, závinů, slaných koláčů apod.
  • K ochucení zapečené zeleniny
  • Jako dip a do dresinků
  • Na ozdobení polévek a caprese
  • Do pomazánek
  • K marinování masa

Přejeme vám dobrou chuť!

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz