Čím potěšit těhotnou kamarádku? Tipy na dárky pro nastávající maminky

Tři ženy jsou na domácí oslavě, jedna z nich je těhotná, kolem jsou dárkové tašky a balonky New Africa / Shutterstock.com

Příchod miminka na svět je nejkrásnějším obdobím ženy, které však obnáší spoustu stresu, bolesti a únavy. Abyste svou kamarádku v náročném období podpořili, můžete ji obdarovat dárkem, který jí zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Při výběru dárku pro nastávající maminku dělá spoustu lidí chybu. Měli byste si rozmyslet, zda chcete koupit pozornost pro maminku, nebo pro miminko.

Přečtěte si také

Jak se správně rozmrazuje maso? Sepsali jsme chyby, které dělá většina z nás a riskuje tak zdraví

Album na fotky

Mezi nejpopulárnější dárky patří alba na fotky. I přesto, že většina z nás už si fotky nenechává vyvolat, při narození miminka hodně rodičů dělá výjimku a vzpomínky si rádi uchovávají ve fyzické podobě. Album na fotky je skvělou památkou a zároveň slouží jako ukázka těch nejkrásnějších momentů pro zbytek rodiny nebo přátele.

Kromě alba na fotky můžete nastávající maminku obdarovat také poukázkou na fotoknihu, kterou si nechá vytvořit přesně podle svých představ tak, aby v ní měla zachycené všechny důležité vzpomínky.

Žena předává dárkovou tašku těhotné kamarádce, kolem sedí další tři ženy Monkey Business Images / Shutterstock.com

Těhotenské focení

Fotky s těhotenským bříškem se těší velké popularitě a v případě, že víte o fotografce nebo fotografovi, kteří tento typ focení dělají, určitě jejich nabídky využijte a kamarádku obdarujte poukazem na takové focení. Budoucí maminka tak získá vzpomínky v podobě jedinečných fotografií a vy budete mít radost z toho, že fotky, kterými se chlubí na sociálních sítích, jste iniciovali právě vy.

Těhotné ženy zaručeně potěšíte něčím sladkým

Kupte se slevou Dort Marlenka.

Porovnat slevy

Sladké překvapení

Během těhotenství mají ženy různé chutě, a právě proto můžete svoji kamarádku obdarovat něčím opravdu chutným. Velké oblibě se těší především barevné donuty, které jsou dostupné v různých příchutích. Vhodným dárkem je také například krabička plná zákusků nebo jedlá kytice, která je vytvořena z ovoce namáčeného v čokoládě.

Žena drží dárkový box, ve kterém jsou květiny, makronky a kosmetika Matveeva.photos / Shutterstock.com

Darujte možnost vyhrát

Pokud chcete pro svou kamarádku originální dárek, vsaďte na dárkovou krabici. V květinářství si nechejte vyrobit box s květinami, které vaše kamarádka miluje. K něžným květinám naaranžujte pár stíracích losů s motivem elegantní Černé perly od Sazky a dárek bude nejen originální, ale také napínavý.

Jak vyrobit originální květinový box

S trochou šikovnosti a fantazie si květinový box vyrobíte i sami doma.

  • Co budete potřebovat: dárková krabice nebo dóza, aranžovací hmota na květiny, stírací losy Černá perla, špejle, lepicí páska / samolepicí plastická hmota, barevný papír, nůžky.
  • Postup: Z barevného papíru vystřihněte pár srdíček, zezadu na ně lepicí páskou nebo samolepicí plastickou hmotou přilepte špejle. Ty připevněte i na zadní stranu stíracích losů. Do krabičky vložte aranžovací hmotu a zapíchejte do ní napřed květiny, za ně losy a doplňte srdíčky.
  • Tip: Pokud nemáte dárkovou krabici či dózu, použijte obyčejnou krabici a polepte ji hezkým balicím papírem.

Otisk bříška

Dárky ze sádry jsou jedinečnou vzpomínkou a také zajímavým nápadem na dárek. Budoucí maminky určitě potěší možnost otisku bříška, který jí bude připomínat toto jedinečné období v jejím životě. Zakoupit jí můžete sadu na výrobu otisku bříška nebo sadu na vytvoření otisku dětské ručičky nebo nožičky, kterou jistě ocení po porodu.

Otisk dětské ruky a chodidla v sádře Jelena Voronova / Shutterstock.com

Těhotenská masáž

Dalším tipem na dárek pro nastávající maminku je možnost dopřát jí zaslouženou relaxaci. V případě, že vaše kamarádka chodila před otěhotněním na masáže, obdarujte ji poukázkou na těhotenskou masáž, která jí pomůže s uvolněním a relaxací před porodem.

Máte nějaký další nápad, který by nastávající maminky potěšil? Podělte se s námi o ně v komentářích pod článkem. Nezapomeňte také sledovat akční nabídku v letácích na Kupi.cz, kde načerpáte inspiraci na dárky nejen pro těhotné ženy.