Vyzkoušejte netradiční variantu květákového řízku podle našeho videoreceptu

Květák je dostupný v obchodech téměř celoročně, tak proč si ho nedopřát k svátečnímu obědu jako zdravější, bezmasý řízek. Obalované růžičky zná každý z nás, v našem videoreceptu vám nicméně prozradíme, jak si připravit klasický řízek – ovšem bez masa. Až ho však budete také zkoušet, držte se hesla dvakrát měř a jednou řež. Jinak by se vám totiž mohlo stát, že vás celý květák vyjde sotva na jednu porci.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Za balík si připlatíme. Česká pošta se rozhodla od dubna zdražit, týkat se to bude především Balíkovny

Jak udělat smažený květák

Pokud milujete květákové řízky a chcete překvapit rodinu něčím nevšedním, vyzkoušejte si řízky z květáku trochu jinak. Jak jsme už v úvodu zmínili, je důležité mít každý zářez do této zeleniny dobře promyšlený, aby se vám květák nerozsypal. Na tento recept je vhodný pouze takový kus, který má své růžičky pevně u sebe.

Nezapomeňte koupit květák v akci

Kupte se slevou Květák.

Porovnat slevy

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 vejce
  • sůl a koření na dochucení (česnek, pepř, bylinky)
  • strouhanka a hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
Květákový řízek jinak: Vyzkoušejte netradiční variantu Kupi.cz

Postup

  • Květák očistěte a odstraňte přebytečné listy z hlávky.
  • Podívejte se, kde má stonek a od něj začněte ideálně krájet hlávku podélně na plátky. Ty následně 10 minut povařte.
Květákový řízek Kupi.cz
  • Pokud se vám některé růžičky rozpadnou, nevadí – dejte je bokem a připravte z nich třeba polévku.
  • Květákové řízky obalujte v klasickém trojobalu, tedy v pořadí mouka, vejce, strouhanka.
  • Následně obalené plátky osmažte z obou stran dozlatova na vysoké vrstvě oleje.
  • Podávejte s vařeným bramborem, tatarkou a zasypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou.