Dokonalé pohoštění i sladká tečka: Recept na mini cheesecakes s ovocem, které vás svou chutí ohromí

Mini cheesecakes s borůvkami a hroznovým vínem, zdobený květinami Anna Kolásková

Máte rádi klasický cheesecake? Tak příště místo klasické velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně, dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat. Recept vyjde na 15 porcí a s přípravou i pečením se vejdete do 50 minut. Tak už neotálejme a pojďme na to!

Přečtěte si také

Cenové trháky tohoto týdne: Máslo za 32,90 Kč, zrnkové Tchibo za polovic a sleva 25 % na pivo

Jak na mini cheesecakes

Recept na mini cheesecakes se moc neliší od klasického cheesecaku. Stačí připravit sušenkový korpus, na něj nalít smetanovou náplň a upéct. Zbývá ovocný rozvar a nakonec dozdobení. S přípravou, pečením i zdobením se vejdete do 50 minut. Ideální, pokud dezert potřebujete připravit rychle – třeba pro nečekanou návštěvu.

Mini cheesecakes – ingredience

Sušenkový korpus:

  • 1 balení sušenek (130 g)
  • 60 g másla, rozpuštěného

Smetanový krém:

  • 2 balení mascarpone
  • 2 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Nepečený cheesecake z Nutelly
Čas přípravy: 20 min Obtížnost: Snadný

Nepečený cheesecake z Nutelly

Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.

Nepečený cheesecake z Nutelly
Cheesecake s jahodami
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami je svěží, lehký a velmi chutný dezert. Použitý bazalkový cukr mu pak dodá naprosto vynikající a nezaměnitelnou chuť. Hotový jej budete mít během chvilky a zaručujeme, že budete spokojeni.

Cheesecake s jahodami
Borůvkový cheesecake
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Snadný

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake je dokonalým sladkým zážitkem pro milovníky dezertů. Tuto delikatesu plnou šťavnatých borůvek si pro jeho osvěžující chuť rozhodně zamilujete.

Borůvkový cheesecake

Ovocný rozvar:

  • 200 g ovoce (mix jahod a rybízu nebo jiného ovoce)
  • 3 g agar prášku
  • 50 ml studené vody

Zdobení:

  • čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, hrozny...)
Mini dezerty ozdobené borůvkami a plody hroznového vína, květinová dekorace Anna Kolásková

Recept na mini cheesecakes

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  2. Na dno každé z 12–15 formiček na muffiny dejte 2–2,5 lžičky korpusu a uhlaďte. Dejte na 5–10 minut do mrazáku.
  3. Ušlehejte obě mascarpone s vejci, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Nalijte krém do formiček a vyskládejte formičky na plech.
  4. Mini cheesecakes pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 25 minut.
  5. Mezitím si udělejte ovocný rozvar. Do hrnce dejte ovoce a zalijte studenou vodou. Až bude směs horká, odeberte 3 lžíce do mističky a odebranou směs promíchejte s agarem. Vraťte zpět do hrnce a dobře míchejte. Prášek by měl probublat při varu 1 minutu.
  6. Po lžičkách nalévejte na mini cheesecakes a nechte ztuhnout v lednici.

3 tipy, aby se mini cheesecakes povedly

  1. Nepečte mini cheesecakes jen v papírových formičkách. Těsto by se vám mohlo rozjet do strany.
  2. S plechem, kam jste vyskládali formičky, před pečením párkrát bouchněte o stůl, aby v cheesecakes nebyly bubliny.
  3. Ovocný rozvar na cheesecakes nalévejte postupně, aby se nevsákl do náplně.

Zdroj: Kupi, autorský recept Anny Koláskové