Jablečné kapsičky s tvarohovou náplní
Dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Křupavé listové těstíčko plněné jablíčky se skořicí a tvarohovou-pudinkovou náplní doslova voní po podzimu.
Ingredience
- 1 balení vyváleného listového těsta
- 2 jablka
- 1 lžíce másla
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
Postup
- Nachystejte si misku, ve které smíchejte tvaroh s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
- Jablka rozkrojte napůl a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na tenké plátky, a ty následně ještě rozkrájejte na menší kousky, zhruba na třetiny či čtvrtiny.
- Na pánvi si rozpalte lžíci másla a kousky jablka na něm opečte. Během pečení je zasypte třtinovým cukrem a skořicí.
- Na desce si nachystejte balení listového těsta (pro usnadnění použijte to již rozválené). Rozkrojte ho na 6 čtverců, z kterých budete kapsičky dělat – do středu každé z nich dejte lžíci tvarohové směsi a na ni jablka.
- Šátečky zabalte ze všech stran a položte přehybem dolů na plech s pečicím papírem. Potřete vajíčkem a pečte 15–20 minut v troubě na 190 °C. Před podáváním můžete dozdobit ořechy a moučkovým cukrem.