Recepty na rychlé dezerty z maximálně 4 ingrediencí, které báječně chutnají

Ukrojený klínek čokoládového dortu Fischer Food Design / Shutterstock.com

Máte chuť na něco dobrého? Připravte si dezert, na který si vystačíte se třemi či čtyřmi ingrediencemi. Máme pro vás hned tři chutné recepty, které zvládnete během chvilky. Tak co si dáte ke kávě?

Přečtěte si také

Fermentovaná ovesná kaše: Výživná a lépe stravitelná snídaně, po které se budete cítit skvěle

Jednoduchý čokoládový dort

Jen 3 nebo 4 ingredience? Ano, i z malého množství surovin lze připravit lahodné dezerty. Přichystali jsme pro vás hned 3 jednoduché recepty, které hravě zvládne každý. Na co máte chuť?

Milujete čokoládu? Pak jste tu správně! Čokoládový dort vykouzlíte jen ze 3 surovin, pochutná si na něm ale třeba celá rodina. Je ideální nejen ke kávě, překvapit vás může jeho chuť a úžasná konzistence.

Ingredience, které potřebujete

  • 450 g hořké čokolády (kvalitní)
  • 8 vajec
  • 225 g másla
Čokoládový pudink se smetanou
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou z poctivých surovin, nikoli tedy z prášku, si určitě zamilujete. Jde o vynikající, rychlý dezert, který potěší malé i velké mlsouny.

Čokoládový pudink se smetanou
Veganský čokoládový dort
Čas přípravy: 2 hod 30 min Obtížnost: Střední

Veganský čokoládový dort

Veganský čokoládový dort s lesním ovocem chutná tak skvěle, že si na něm zajisté pochutnají i ti nejnáročnější mlsouni. Kombinace čerstvého ovoce a čokoládového korpusu je nadýchaná a příjemně se rozplyne na jazyku.

Veganský čokoládový dort

Jak postupovat?

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 140 stupňů.
  2. Potřebujete máslem vymazanou dortovou formu o průměru 20 cm.
  3. V míse vyšlehejte vejce do nadýchané pěny.
  4. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni s máslem. Takto připravenou čokoládovou směs (mírně vychladlou) nakonec spojte s nadýchanými vejci.
  5. Těsto vlijte do formy a tu umístěte na plech s vodou. Nezapomeňte předtím formu zvenčí obalit alobalem, aby se voda nedostala, kam nemá.
  6. Pečte hodinu, těsto kontrolujte špejlí.
  7. Před podáváním nechte dort vychladnout. S čím jej podávat? Třeba s malinami a šlehačkou.

TIP: Dort můžete a nemusíte sladit. Pokud se rozhodnete přisladit, můžete volit nejen třtinový cukr, ale i alternativní sladidla – například erythritol či xylitol. Čokoláda je však sladká sama o sobě a dort díky ní získá úžasnou chuť.

Pomerančový cheesecake ve sklenici Alexander Prokopenko / Shutterstock.com

Nepečený cheesecake ve sklenici

Máte slabost pro krémovou vrstvu cheesecaku? Tak to nejspíš neodoláte tomuto snadnému dezertu, který je až hříšně sladký.

Suroviny, bez nichž se neobejdete

  • 8 (75 g) čokoládových sušenek nalámaných na kousky
  • 1 pomeranč
  • 250 g smetanového sýru
  • 60 ml (1/4 šálku) slazeného kondenzovaného mléka

Jak postupovat?

  1. Sušenky rozmixujte na prach.
  2. Pomeranč důkladně omyjte a nastrouhejte kůru. Šťávu z pomeranče odšťavněte a odložte.
  3. Rozmixujte zahuštěné mléko a smetanový sýr a přidejte dvě lžíce pomerančové šťávy.
  4. Hustou směsí naplňte široké sklenice. Druhou vrstvu tvoří nadrcené sušenky. Nakonec pochoutku ozdobte pomerančovou kůrou.
  5. Hotovo – stačí malé množství sladkého dezertu, který vytvoří spoustu neuvěřitelné chuti.

Vláčné kokosové sušenky

Kokosové sušenky, které pohladí jako kokosová pusinka? Další sladký recept je tu. Výhoda sušenek je možnost je nejen přibalit ke své či dětské svačině, ale třeba z nich vykouzlit milý dárek v dóze při jakékoli příležitosti. Tyhle jsou navíc žvýkavé, měkké a chutné.

Co potřebujete?

  • 3/4 hrnku univerzální mouky
  • 2 a půl hrnku strouhaného kokosu
  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
  • špetku soli

Kokosové sušenky na talířku a v pozadí kokos Nina Firsova / Shutterstock.com

Jak postupovat?

Příprava sušenek je jednoduchá.

  1. Smíchejte kokos a mouku se špetkou solí, následně sypkou směs co nejlépe spojte s kondenzovaným mlékem.
  2. Z hustého těsta tvořte lžící kupičky na plech s pečicím papírem.
  3. Pečte v troubě dozlatova na 160 stupňů. Náš tip? Přidejte pár kapek mandlového aromatu.

TIP: Kde koupit vše pro bezstarostné pečení? Na Kupi.cz pravidelně prolistujte letáky domácích potřeb, kde najdete za akční ceny veškeré potřeby pro přípravu nejen dezertů.

Zdroj: Kupi