Na piknik nebo pro nečekanou návštěvu. Recept na ty nejlepší mini cheesecakes s ovocem

Mini cheesecakes s ovocem Anna Kolásková

Máte rádi klasický cheesecake? Tak příště místo klasické velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně, dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat. Recept vyjde na 15 porcí a s přípravou i pečením se vejdete do 50 minut.

Přečtěte si také

Vyberte si správné turistické boty, aby vás nebolely nohy. Tohle byste měli vědět, než nějaké koupíte

Jak na mini cheesecakes

Recept na mini cheesecakes se moc neliší od klasického cheesecaku. Stačí připravit sušenkový korpus, na něj nalít smetanovou náplň a upéct. Zbývá ovocný rozvar a nakonec dozdobení. S přípravou, pečením i zdobením se vejdete do 50 minut. Ideální, pokud dezert potřebujete připravit rychle – třeba pro nečekanou návštěvu.

Mini cheesecakes – ingredience

Sušenkový korpus:

  • 1 balení sušenek (130 g)
  • 60 g másla, rozpuštěného

Smetanový krém:

  • 2 balení mascarpone
  • 2 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ovocný rozvar:

  • 200 g ovoce (mix jahod a rybízu nebo jiného ovoce)
  • 3 g agar prášku
  • 50 ml studené vody
  • Zdobení:
  • čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, hrozny...)
Mini cheesecakes ozdobte čerstvým ovocem. Anna Kolásková

Recept na mini cheesecakes

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  2. Na dno každé z 12–15 formiček na muffiny dejte 2–2,5 lžičky korpusu a uhlaďte. Dejte na 5–10 minut do mrazáku.
  3. Ušlehejte obě mascarpone s vejci, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Nalijte krém do formiček a vyskládejte formičky na plech.
  4. Mini cheesecakes pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 25 minut.
  5. Mezitím si udělejte ovocný rozvar. Do hrnce dejte ovoce a zalijte studenou vodou. Až bude směs horká, odeberte 3 lžíce do mističky a odebranou směs promíchejte s agarem. Vraťte zpět do hrnce a dobře míchejte. Prášek by měl probublat při varu 1 minutu.
  6. Po lžičkách nalévejte na mini cheesecakes a nechte ztuhnout v lednici.

3 tipy, aby se mini cheesecakes povedly

  1. Nepečte mini cheesecakes jen v papírových formičkách. Těsto by se vám mohlo rozjet do strany.
  2. S plechem, kam jste vyskládali formičky, před pečením párkrát bouchněte o stůl, aby v cheesecakes nebyly bubliny.
  3. Ovocný rozvar na cheesecakes nalévejte postupně, aby se nevsákl do náplně.