Na co se teď v obchodech sbírají body? Ušetříte na Legu, výrobcích Tefal, porcelánu i špercích

Žena si hraje s dětmi a Legem Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Většina velkých obchodních řetězců rozjela své každoroční předvánoční sbírání bodů za nákupy, díky kterému můžete ušetřit až stovky korun za zboží oblíbených značek, jako jsou Tefal, Lego, Thun či Berlinger Haus. Letos se až do Vánoc sbírají body v Albertu, Kauflandu, Penny, Bille, Lidlu i v drogeriích Rossmann. Přehledně jsme pro vás sepsali, co se kde sbírá, i do kdy jednotlivé akce platí a jaké výhody nabízí.

Přečtěte si také

Jak v obchodě vybrat chutná rajčata? Sledujte zemi původu nebo si k nim čichněte

Lidl: kolekce porcelánu Thun

Lidl letos vsadil na kolekci porcelánu tradiční české značky Thun. Vybírat můžete z 5 jídelních sad, které obsahují buďto dezertní talířky (6 ks), kompotové misky (4 ks), hluboké talíře (4 ks), mělké talíře (4 ks) nebo větší salátové mísy (2 ks).

Za každých utracených 500 Kč dostanete na pokladně 1 samolepku. Jakmile do své kartičky (kterou také obdržíte na pokladnách Lidlu) nasbíráte 7 samolepek, získáte vybranou porcelánovou sadu jen s doplatkem 89,90 Kč. Každou sadu je možné zakoupit i bez bodů za plnou cenu 499 Kč. Akce platí do 24. 12. 2020.

Na čem nahnat body v Lidlu?

Albert: Lego a nože Heritage od Tefal

Prodejny Albert spustily v rámci vánoční kampaně dokonce dvě akce. Vybrat si tak můžete, zda své body z nákupů využijete raději na nože řady Heritage od značky Tefal® (univerzální i speciální nože, sady nožů, steakové nože, dřevěná prkénka 3v1, ocílka apod. se slevou až 65 %) nebo na stavebnice Lego (velké stavebnice Lego® Classic a Duplo® se slevou až 60 % či pytlíčky ministavebnic Lego, které vás se slevou 79 % vyjdou na pouhých 19,90 Kč).

Pro obě akce platí stejná pravidla: za každých utracených 200 Kč získáte ve všech prodejnách Albert 1 bod. Při platbě nad 200 Kč kartou Visa na pokladně získáte 1 bod navíc – a pokud tak učiníte na pokladně samoobslužné, dostanete navíc body 2. K získání slevy u daného výrobku potřebujete 10 bodů, na sběratelské kartičce jsou ale jako dárek 2 body již předvyplněné, proto vám jich ve skutečnosti stačí pouze 8. Akce platí ve všech prodejnách Albert do 29. 12. 2020.

V Albertu si letos můžete vybrat, zda nasbírané body vyměníte za slevu na Lego a Dulplo nebo na nože Heritage od Tefal Albert

Kaufland: nádobí Ultimum od Tefal

V Kauflandu můžete proměnit své nálepky z nákupů za výrobky značky Tefal®, konkrétně nádobí (pánve s poklicí i bez, hrnce, pánve wok nebo hrnce na těstoviny) z řady Ultimum se slevou až 62 %. Za každých 100 Kč nákupu obdržíte 1 věrnostní bod do své kartičky, kterou dostanete na pokladně, nebo si ji můžete stáhnout a vytisknout z webových stránek Kauflandu.

Slevu na daný produkt získáte za 10 bodů. Také v Kauflandu má ale kartička 2 body již předvyplněné, takže pro získání slevy vám stačí doplnit pouze 8 bodů. Body za nákupy lze sbírat do 29. 12. 2020 a uplatnit je můžete až do 12. 1. 2021.

Co se zrovna hodí koupit v Kauflandu?

Kupte se slevou Kofola.

Porovnat slevy

Penny: nádobí Berlinger Haus

Penny nabízí svým zákazníkům kvalitní německé nádobí značky Berlinger Haus se slevou až 70 %. V nabídce je tlakový hrnec s časovačem, pánve (wok s poklicí, grilovací či na palačinky), hrnce a rendlíky i pekáč s poklicí a aroma úchytkou. Za každých utracených 200 Kč v Penny Marketu, nebo nákupem speciálně označených produktů z aktuálního letáku, obdržíte 1 bod.

Sběratelskou kartičku obdržíte u pokladny, nebo si ji můžete stáhnout a vytisknout z webových stránek Penny. K získání slevy potřebujete 10 bodů, členům věrnostního klubu s Penny kartičkou ovšem stačí pouze 5 bodů. Body je možné sbírat do 23. 12. 2020, uplatnit je ale můžete až do 30. 12. 2020.

V Penny za nákupy získáte až do Vánoc nádobí Berlinger Haus se slevou až 70 % Penny Market / Facebook

Billa: Plyšáci s hrníčkem Super osma

Prodejny Billa myslí na děti a nabízí veselé plyšové postavičky ovoce a zeleniny v ladících hrnečcích ze série Super osma. Za každých utracených 250 Kč získáte 1 nálepku. Za 20 nálepek doplatíte jen 49,90 Kč, za 10 nálepek je doplatek 129,90 Kč. Body lze sbírat až do 15. 12. 2020, postavičky se slevou lze pak vyzvednout do 22. 12. 2020.

Po čem sáhnout ve slevě v Bille?

Rossmann: šperky Bliss

Drogerie Rossmann se zaměřila především na ženy a v rámci svého věrnostního programu nabízí šperky a šperkovnice italské značky Bliss se slevou až 90 %. Nejvyšší možnou slevu získáte u jednotlivých produktů za 30 nabíraných bodů, nižší za 10 bodů. Výhodu navíc mají členové Rossmann Clubu – body mohou sbírat i virtuálně v mobilní aplikaci, získají za ně vyšší slevu než ti, kteří členy nejsou a exkluzivně mají nižší cenu šperků i bez nasbíraných bodů.