Asijská polévka s kokosovým mlékem, hlívou a krevetkami

Milujete asijskou kuchyni, ale bojíte se, že si připravit krevetovou polévku podle receptu doma nezvládnete? Je to překvapivě snadné! 🍤 Tato asijská specialita voní exotikou – zázvorem, kokosovým mlékem a krevetkami. 🍜 Je to jeden z receptů, ve kterém si můžete vyzkoušet speciální japonské udon nudle nebo hlívu ústřičnou (zapojit však lze i shiitake houby, žampiony či václavky, které teď mají sezónu). 🍄 Dejte nám do komentářů vědět, jak vám polévka chutnala.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Tajné triky cukrářek, které zajistí, že vaše linecké cukroví nebude mít konkurenci

Suroviny:

  • olivový olej
  • 2 lžíce sekaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • limetka (šťáva z půlky), sůl a pepř na dochucení
  • 1 větší mrkev nakrájená na nudličky
  • 100 g hlívy
  • 1 balení Udon nudlí
  • 400 g vařených, loupaných krevet
  • lahůdková cibulka a vařené vejce na ozdobu
Asijská polévka s kokosovým mlékem, hlívou a krevetkami Kupi.cz

Rozehřejte olivový olej ve větším hrnci a orestujte v něm nasekaný česnek se zázvorem. Přidejte červenou kari pastu a třtinový cukr. Poté, co se cukr roztopí dost na to, aby se spojil s kari pastou, zalijte směs vývarem a vařte 20 minut.

Mezitím si na pánvi rozehřejte další olivový olej, na kterém orestujte na kousky natrhanou hlívu a na nudličky nakrájenou mrkev. Do pánve poté vsypte i předvařené krevety a směs dozlatova osmahněte. Zároveň si připravte i udon nudle – nachystejte si hrnec s vodou a postupujte dle návodu.

Do polévky, která se vařila 20 minut, přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem. Přilijte šťávu z limetky a krátce provařte, aby se chutě spojily.

Servírujte do hlubokého talíře v následujícím pořadí:

  1. Udon nudle
  2. Vařené vejce
  3. Směs hub, krevet a mrkve
  4. Polévka