1/0
Přelom léta a podzimu skýtá spoustu možností pro kulinární pokusy. Pečené švestky s modrým sýrem a tymiánem představují jednoduchou, ale gurmánsky zajímavou pochoutku. Tato lehce sladkoslaná delikatesa je vhodná jako předkrm či dezert, a díky své kombinaci chutí zanechá v ústech neopakovatelný dojem.
Rozkrojte švestky na poloviny a vyjměte pecky. Na každou polovinu švestky hojně nadrobte modrý sýr a posypte čerstvým tymiánem.
Připravené švestky položte na plech a vložte do předehřáté trouby na střední teplotu. Pečte, dokud sýr nezačne bublat a švestky nezměknou.
Před dokončením pečení posypte švestky nasekanými ořechy a polijte medem. Nechte ještě chvíli péct, aby se chutě spojily.
Líbil se vám recept Pečené švestky s modrým sýrem a tymiánem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.