Pečené švestky s modrým sýrem a tymiánem

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
22. srpna

Přelom léta a podzimu skýtá spoustu možností pro kulinární pokusy. Pečené švestky s modrým sýrem a tymiánem představují jednoduchou, ale gurmánsky zajímavou pochoutku. Tato lehce sladkoslaná delikatesa je vhodná jako předkrm či dezert, a díky své kombinaci chutí zanechá v ústech neopakovatelný dojem.

Recept

  • 1

    Rozkrojte švestky na poloviny a vyjměte pecky. Na každou polovinu švestky hojně nadrobte modrý sýr a posypte čerstvým tymiánem.

  • 2

    Připravené švestky položte na plech a vložte do předehřáté trouby na střední teplotu. Pečte, dokud sýr nezačne bublat a švestky nezměknou.

  • 3

    Před dokončením pečení posypte švestky nasekanými ořechy a polijte medem. Nechte ještě chvíli péct, aby se chutě spojily.

Zajímavé tipy
  • Můžete přidat špetku soli, která zvýrazní všechny chutě.
  • Zkuste experimentovat s různými druhy ořechů pro zajímavou texturu.
  • Tento pokrm lze podávat s čerstvým pečivem jako lehký brunch.
  • Vyzkoušejte také fazolovou paštiku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pečené švestky s modrým sýrem a tymiánem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.