1/0
Višně jsou pro přípravu sirupů ideální díky své výrazné kyselé chuti, která se uplatňuje po zpracování. Kombinujte je s cukrem a citrony a připravte lahodný sirup, který vydrží díky správnému postupu. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše vytvořit domácí višňový sirup s dlouhou trvanlivostí.
Na výrobu sirupu až do konce používejte čisté nádobí a sklenice. Višně dobře opláchněte, odpeckujte a hrubě rozmačkejte. Nechte je odpočívat na chladném místě asi 5 hodin.
Šťávu z višní vymačkejte přes gázu nebo plátýnko. Z tohoto množství by mělo být cca 700 ml šťávy.
Višňovou šťávu nalijte do hrnce, smíchejte s čerstvou citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou a cukrem, aby se konzervovala.
Směs přiveďte k varu a poté nechte jemně vařit na mírném ohni asi 20 minut.
Horký sirup nalijte do horkých, případně alkoholem desinfikovaných, půllitrových lahví a zavíčkujte.
Lahve sterilujte ve zavařovacím hrnci – voda by měla dosahovat do 2/3 výšky lahví. Zahřejte na cca 85 °C a sterilujte 15 minut. Poté opatrně vyjměte a nechte chladnout.
Líbil se vám recept Snadný višňový sirup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.