Snadný višňový sirup

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
8. července
Višňový sirup ve sklenici s miskou čerstvých višní. Ilustrační foto: Jane Vershinin / Shutterstock.com

Višně jsou pro přípravu sirupů ideální díky své výrazné kyselé chuti, která se uplatňuje po zpracování. Kombinujte je s cukrem a citrony a připravte lahodný sirup, který vydrží díky správnému postupu. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše vytvořit domácí višňový sirup s dlouhou trvanlivostí.

Ingredience

Recept

  • 1

    Na výrobu sirupu až do konce používejte čisté nádobí a sklenice. Višně dobře opláchněte, odpeckujte a hrubě rozmačkejte. Nechte je odpočívat na chladném místě asi 5 hodin.

  • 2

    Šťávu z višní vymačkejte přes gázu nebo plátýnko. Z tohoto množství by mělo být cca 700 ml šťávy.

  • 3

    Višňovou šťávu nalijte do hrnce, smíchejte s čerstvou citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou a cukrem, aby se konzervovala.

  • 4

    Směs přiveďte k varu a poté nechte jemně vařit na mírném ohni asi 20 minut.

  • 5

    Horký sirup nalijte do horkých, případně alkoholem desinfikovaných, půllitrových lahví a zavíčkujte.

  • 6

    Lahve sterilujte ve zavařovacím hrnci – voda by měla dosahovat do 2/3 výšky lahví. Zahřejte na cca 85 °C a sterilujte 15 minut. Poté opatrně vyjměte a nechte chladnout.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Snadný višňový sirup? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.