1/0
Rizoto z červené řepy s kozím sýrem a bazalkovým pestem má velmi jemnou, lahodnou chuť a obsahuje našemu tělu prospěšné vitamíny a minerály. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, oběd nebo večeři tedy vykouzlíte během chvilky.
Všechny suroviny na pesto společně rozmixujte a nechte chvíli uležet.
Červenou řepu zabalte do alobalu spolu se snítkou tymiánu a stroužkem česneku a upečte ji při 160 °C doměkka.
Upečenou řepu oloupejte a rozmixujte s trochou vývaru a dle chuti osolte. Poté přeceďte přes síto.
Červené víno svařte na 2/3 objemu, přidejte med, balsamicový ocet a provařte. Poté přidejte hotové pyré z řepy a společně promíchejte.
Nakrájenou šalotku orestujte dosklovata spolu s nakrájeným česnekem na olivovém oleji, přidejte rýži, osolte a lehce orestujte. Poté zalijte vývarem a nechte za stálého míchání vsáknout do rýže.
Když je rýže tak napůl hotová, přidejte pyré z řepy, dle potřeby ještě vývar a společně vařte, dokud není rýže tzv. na skus.
Hotovou rýži sundejte ze sporáku a vmíchejte studené máslo a parmazán.
Při servírování posypte rizoto natrhaným kozím sýrem, řeřichou a pokapejte bazalkovým pestem. Můžete přidat i pár hoblin parmazánu.
Líbil se vám recept Rizoto z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.