1/0
Langoše jsou populární smaženou delikatesou, kterou si často dopřáváme při stánkovém prodeji. Připravit je doma je ale velmi snadné, a navíc můžete vyzkoušet tuto odlehčenou variantu, která není tak mastná. Kefírové langoše si zamilujete a na stánkové už možná ani nepomyslíte!
Začněte přípravou kvásku z vlažného mléka, cukru a droždí. Nechte přibližně 15 minut, aby vzešel.
Mezitím smíchejte v misce mouku, vejce, kefír a sůl. Nakonec přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto stále lepivé, přidejte trochu mouky.
Těsto přikryjte a nechte alespoň hodinu kynout. Pokud chcete těsto nechat odpočívat déle, třeba přes noc, uložte mísu s těstem do lednice a pro zajištění čerstvosti ji zabalte do potravinové fólie.
Z vykynutého těsta vytvořte na pomoučněné pracovní ploše placky o tloušťce přibližně 1,5 až 2 cm.
Smažte placky v horkém oleji, dokud nejsou zlatavé. Pokud smažíte v hrnci nebo pánvi, přikryjte langoše pokličkou, pomůže to k jejich krásnému nafouknutí.
Líbil se vám recept Kefírové langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.