Potravinářský průmysl

Víte, jak se české máslo liší od toho zahraničního? Hlavní rozdíl je v tom, jak se vyrábí
Našli jste krev ve vajíčku? Jak zjistit, kdy je bezpečné ho sníst a kdy ho radši vyhodit
„Budu kontrolovat složení! Brouky v potravinách nesnesu!“ zuří Češi na EU, přitom netuší, že barvivo z hmyzu jedí roky
Nejhorší éčka, která se používají k barvení potravin a měli byste je znát
Éčka, která se používají na dochucování potravin: Některá jsou neškodná, jinými si můžete poškodit zdraví
Ve značkovém másle z Německa se našly úlomky skla. Řetězce Penny a Kaufland je stahují z prodeje a varují před konzumací
Velké potravinářské firmy prodávájí v chudších zemích méně zdravé výrobky, říká zpráva
Chipsy Pringles nejspíš změní majitele. Koupit by je mohl výrobce krmiv pro zvířata, jako jsou Pedigree či Whiskas
Dietní limonády, párky v rohlíku a další ultrazpracovaná jídla zkracují život a přispívají k demenci, potvrdili vědci
Ultrazpracované potraviny chutnají „šíleně“ dobře, nic dobrého na nich ale není. Přesto je jíme každý den
Instantní polévky mohou vyvolat metabolický syndrom. Rozkládají se až dvě hodiny, což tělu neprospívá
Průmyslově zpracované potraviny dobře chutnají, ale mohou vést k vysokému krevnímu tlaku i depresi
Danone čelí obvinění za znečišťování planety: Údajně mlčí o svém dodavatelském řetězci
Německé řetězce už nechtějí být závislé na dodavatelích potravin a přebírají jejich roli
Jak vypadá budoucnost gurmánských lahůdek? Losos a krevety z 3D tiskárny, foie gras ze zkumavky
Podle nové studie se v EU více potravin vyhazuje, než dováží
Přerostlá a polámaná rychlokuřata: Obránci zvířat zveřejnili záběry ze tří českých farem chovající kuřata na maso
Dopady klesajících prodejů: Danone redukuje sortiment a bude nabízet méně výrobků, podobně uvažuje i Volkswagen
Na nekalé praktiky si došlápne nový zákon o významné tržní síle
Cukr nad zlato: Nestlé a Kofola hlásí zdražení oblíbených produktů, připlatíme si i za vánoční cukroví