Polévka z červené řepy

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Polévka z červené řepy Ilustrační foto: Darya Andrievskaya / Shutterstock.com

Na krému z červené řepy si pochutná celá rodina. Čerstvý křen dodá polévce na chuti a navíc vás zahřeje.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Řepu povařte ve vývaru do změknutí a výslednou polévku rozmixujte se lžicí smetany.

  • 2

    Zbytek smetany použijte na vytvoření husté šlehačky. Ta poslouží jako ozdoba spolu se strouhaným křenem.

Tip

Pokud nemáte trpělivost syrovou řepu čistit, můžete ji koupit již předvařenou a budete mít o starost méně – v takovém případě povařte jen krátce.

Líbil se vám recept Polévka z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.