Kmínový chleba

Časová náročnost: 3 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Kmínový chléb na dřevěném prkénku Ilustrační foto: amberto4ka / Shutterstock.com

Připravte si domácí kmínový chleba. Bude čerstvý a křupavý a navíc víte, co do něj dáváte. V tomto receptu nenajdete žádné složité postupy. Stačí pouze promíchat a nechat vykynout. Pustíte se do pečení chleba?

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Všechny suroviny smíchejte a zpracujte těsto. Chvilku to potrvá, tak nic nevzdávejte.

  • 2

    Těsto pak nechte vykynout pod utěrkou asi hodinu.

  • 3

    Poté těsto přeložte na pomoučenou plochu a propracujte.

  • 4

    Nechte opět hodinu vykynout v moukou vysypané ošatce.

  • 5

    Do trouby vložte plech s pečicím papírem a teplotu dejte na 230 °C.

  • 6

    Nakynuté těsto překlopte z ošatky na plech a pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a pečte 30 minut.

Tip

Práci s hnětením těsta vám ulehčí kuchyňský robot.

Líbil se vám recept Kmínový chleba? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.