Batátové hranolky

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Batátové hranolky na dřevěném prkénku s kečupem Ilustrační foto: DronG / Shutterstock.com

Sladké brambory jsou ideální jako příloha k masu i burgerům – mezi jejich nejoblíbenější variantu patří hranolky. Připravte si je velmi jednoduše v troubě a už nebudete chtít žádné jiné.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Batáty neloupejte, pouze je nakrájejte na měsíčky nebo na hranolky.

  • 2

    Promíchejte je s olivovým olejem, nasypte koření a znovu promíchejte.

  • 3

    Potom hranolky rozprostřete na plech a pečte na 200 °C asi 20 minut.

Tip
  • Batátové hranolky připravíte snadno i v horkovzdušné fritéze.
  • Koření přidávejte dle chuti, vyzkoušejte např. rozmarýn.
  • Podávat můžete například s česnekovým nebo avokádovým dipem.

Líbil se vám recept Batátové hranolky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.