Dýňové hranolky

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Dýňové hranolky s kečupem Ilustrační foto: Brent Hofacker / Shutterstock.com

Toužíte objevit chutnou přílohu, která se hodí k masovým i bezmasým pokrmům? Pak vám s radostí předáme možnost, jak upravit dýni do podoby hranolků. Co budete potřebovat? Ideálně oblíbenou Hokkaidó dýni, která se nemusí loupat.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Dýni důkladně omyjte a osušte. Zbavte ji semínek a nakrájejte na asi centimetr až dva hrubé proužky.

  • 2

    Hranolky smíchejte s pár kapkami oleje a oblíbeným kořením a takto připravené je umístěte na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba půl hodiny – a pak už jen podávejte jako přílohu.

Tip
  • Pro lepší chuť, ještě před pečením hranolky smíchejte s vaším oblíbeným kořením.
  • Doporučujeme vyzkoušet pepř, mletou papriku a mletý česnek.
  • Aby byly hranolky pečené v troubě křupavější, můžete je zlehka zasypat parmazánem.

Líbil se vám recept Dýňové hranolky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.