Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami
Martina Lancingerová
Čirok patří mezi přirozeně bezlepkové obiloviny a je skvělým zdrojem vlákniny i řady vitamínů. Výborně se hodí do zeleninových pokrmů, jako je třeba tento recept s rajčaty a olivami.
-
160
g
-
1
lžíce
-
1
ks
-
150
g
-
150
g
-
2
stroužky
-
400
g
-
1
dl
-
-
-
1
hrst
-
1
hrst
-
Postup přípravy
-
Čirok uvaříme doměkka podle návodu na obalu.
-
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova.
-
Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce přidáme mrkev a asi 5 minut pozvolna opékáme.
-
Přidáme nakrájenou cuketu a podrcený česnek. Opékáme asi minutu, aby se česnek rozvoněl.
-
Zalijeme rajčaty a vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku, uvařený čirok a promícháme.
-
Na talíři posypeme olivami a parmazánem.
Tip
- Uvařili jste více čiroku, než jste chtěli? Zbylý skvěle poslouží jako vložka do polévky nebo salátu.
- Čirok také využijete jako přílohu všude tam, kde byste jinak servírovali rýži.
Líbil se vám recept Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat