Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
20. září 2022
Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami naservírovaný na talíři Martina Lancingerová

Čirok patří mezi přirozeně bezlepkové obiloviny a je skvělým zdrojem vlákniny i řady vitamínů. Výborně se hodí do zeleninových pokrmů, jako je třeba tento recept s rajčaty a olivami.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Čirok uvaříme doměkka podle návodu na obalu.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova.
  • 3
    Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce přidáme mrkev a asi 5 minut pozvolna opékáme.
  • 4
    Přidáme nakrájenou cuketu a podrcený česnek. Opékáme asi minutu, aby se česnek rozvoněl.
  • 5
    Zalijeme rajčaty a vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku, uvařený čirok a promícháme.
  • 6
    Na talíři posypeme olivami a parmazánem.
Zajímavé tipy
  • Uvařili jste více čiroku, než jste chtěli? Zbylý skvěle poslouží jako vložka do polévky nebo salátu.
  • Čirok také využijete jako přílohu všude tam, kde byste jinak servírovali rýži.

Líbil se vám recept Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat