Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami naservírovaný na talíři Martina Lancingerová

Čirok patří mezi přirozeně bezlepkové obiloviny a je skvělým zdrojem vlákniny i řady vitamínů. Výborně se hodí do zeleninových pokrmů, jako je třeba tento recept s rajčaty a olivami.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Čirok uvaříme doměkka podle návodu na obalu.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova.

  • 3

    Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce přidáme mrkev a asi 5 minut pozvolna opékáme.

  • 4

    Přidáme nakrájenou cuketu a podrcený česnek. Opékáme asi minutu, aby se česnek rozvoněl.

  • 5

    Zalijeme rajčaty a vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku, uvařený čirok a promícháme.

  • 6

    Na talíři posypeme olivami a parmazánem.

Tip
  • Uvařili jste více čiroku, než jste chtěli? Zbylý skvěle poslouží jako vložka do polévky nebo salátu.
  • Čirok také využijete jako přílohu všude tam, kde byste jinak servírovali rýži.

Líbil se vám recept Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.