Nádivka s uzeným masem

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Nádivka s uzeným masem, zdobená čerstvou petrželkou, servírovaná na bílém talíři. Lamart.cz

Velikonoční nádivka s uzeným masem skvěle chutná a díky sněhu z bílků je krásně nadýchaná. Podle lidových zvyků by se mělo v nádivce uplatnit co nejvíce zelených rostlin, jako jsou například mladé kopřivy nebo petrželka. Hotový pokrm podáváme buď samotný, případně s máslem omaštěnými brambory nebo bramborovou kaší.

Ingredience

Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Uvařenou uzenou krkovici nakrájejte na menší kousky. Starší housky nakrájejte na kostičky a přelijte mlékem. Po chvilce vymačkejte přebytečné mléko a housky přidejte k nakrájenému masu. Směs osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a nasekanou petrželku.

  • 2

    Poté oddělte žloutky od bílků a žloutky smíchejte s ostatními surovinami. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do hotové směsi.

  • 3

    Nádivku rozprostřete do máslem vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 30–40 minut dozlatova.

  • 4

    Při podávání posypejte nasekanou petrželkou.

Tip

Líbil se vám recept Nádivka s uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.