Nádivka s uzeným masem

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 150 Kč
Redakce Kupi.cz
3. března 2023
Nádivka s uzeným masem, zdobená čerstvou petrželkou, servírovaná na bílém talíři. Lamart.cz

Velikonoční nádivka s uzeným masem skvěle chutná a díky sněhu z bílků je krásně nadýchaná. Podle lidových zvyků by se mělo v nádivce uplatnit co nejvíce zelených rostlin, jako jsou například mladé kopřivy nebo petrželka. Hotový pokrm podáváme buď samotný, případně s máslem omaštěnými brambory nebo bramborovou kaší.

Recept nádivka s uzeným masem vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 150 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 150 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Uvařenou uzenou krkovici nakrájejte na menší kousky. Starší housky nakrájejte na kostičky a přelijte mlékem. Po chvilce vymačkejte přebytečné mléko a housky přidejte k nakrájenému masu. Směs osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a nasekanou petrželku.

  • 2

    Poté oddělte žloutky od bílků a žloutky smíchejte s ostatními surovinami. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do hotové směsi.

  • 3

    Nádivku rozprostřete do máslem vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 30–40 minut dozlatova.

  • 4

    Při podávání posypejte nasekanou petrželkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Nádivka s uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.