Játrové knedlíčky do polévky

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Játrové knedlíčky v polévce, zdobené čerstvou petrželkou, servírované v bílém, kulatém talíři. Ilustrační foto: Martina V / Shutterstock.com

Játrové knedlíčky jsou oblíbenou vložkou do polévky, které vdechnou sváteční nádech. Takový masový vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky patří mezi nejoblíbenější polévky mezi dětmi i dospělými. Přitom příprava knedlíčků není vůbec složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Játra opláchněte, zbavte žilek a rozmixujte je v mixéru.

  • 2

    Přidejte vejce, utřený česnek, koření a vše spolu pořádně promíchejte.

  • 3

    Vylejte hmotu do misky a podle potřeby zahustěte strouhankou.

  • 4

    Mokrou rukou vytvarujte knedlíčky a zavařte je v horké polévce.

Líbil se vám recept Játrové knedlíčky do polévky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.