Zapečený lilek s rajčaty, mozzarellou a bylinkami

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Zapečený lilek s rajčaty, mozzarellou a bylinkami, servírovaný s bramborami, které jsou zdobené čerstvou petrželkou. Pokrm je servírovaný na bílém, kulatém talíři. Kupi.cz

Zapečený lilek je skvělé jídlo, které se podává jako příloha k masu nebo se servíruje jako lehký hlavní chod jen tak. Chuť lilku s rajčaty a mozzarellou je prostě skvělá. Recept je velmi jednoduchý na přípravu, nezabere vám tedy ani mnoho času.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si nakrájíme lilek podélně na pláty silné zhruba 1 cm, které ale nerozřízneme úplně až ke konci, aby se nám lilek nerozpadl. Poté každý plát vevnitř osolíme.

  • 2

    Dále si nakrájíme mozzarellu a rajčata na plátky, které budeme skládat dovnitř lilku.

  • 3

    Takto připravený lilek vložíme do zapékací mísy.

  • 4

    Vezmeme čistou misku, nastrouháme do ní balkánský sýr, přidáme stroužek prolisovaného česneku, nakrájené čerstvé bylinky a vše spolu promícháme.

  • 5

    Vzniklou směsí posypeme přichystaný lilek, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby.

Tip

Podávat můžete například s vařenými bramborami.

Líbil se vám recept Zapečený lilek s rajčaty, mozzarellou a bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.