Salát Coleslaw

Časová náročnost: 35 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Salát Coleslaw servírovaný v dřevěné misce, položený  na zelené utěrce a na dřevěném stole Ilustrační foto: Philip Stridh / Shutterstock.com

Lehký a osvěžující salát Coleslaw se podává zejména ke smaženým masům nebo jen tak s pečivem. Hlavní surovinou tohoto salátu z Holandska je čerstvé, krouhané zelí.

Ingredience

Salát

Zálivka

Postup přípravy

Salát

  • 1

    Bílé zelí nakrouhejte na tenké plátky a ještě příčně překrojte na asi centimetr velké kousky.

  • 2

    Zasypejte přibližně jednou lžící soli.

  • 3

    Promíchejte a asi 20–30 minut důkladně ručně mačkejte, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijte.

  • 4

    Mrkev nastrouhejte nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájejte nadrobno. Vše důkladně promíchejte se zelím.

Zálivka

  • 1

    Připravte si zálivku smícháním 2–3 lžic cukru a majonézy s prošlehanou smetanou.

  • 2

    Zálivku se salátem pořádně promíchejte, dochuťte octem, pepřem a solí dle potřeby.

  • 3

    Uložte salát Coleslaw do lednice odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáváním opět dobře promíchejte.

Líbil se vám recept Salát Coleslaw? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.