Včelí úly

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Pocukrované včelí úly Ilustrační foto: Madeleine Steinbach / Shutterstock.com

Včelí úly patří mezi nejoblíbenější nepečené vánoční cukroví. Jemné rumové těsto se rozplývá na jazyku a skvěle se doplňuje s lehkým máslovým krémem. Na výrobu budete potřebovat formičku na včelí úlky a piškoty na jejich zaklopení.

Ingredience

Těsto

Náplň

Postup přípravy

Těsto

  • 1
    Smíchejte všechny ingredience na těsto a pořádně je zpracujte rukama.
  • 2
    Směs pak můžete nechat krátce odležet v lednici.
  • 3

    Po odležení se pusťte do tvarování úlků.

  • 4
    Malé množství těsta vtlačte prsty do rozevírací formičky a důlek na náplň udělejte druhou stranou vařečky.

Náplň

  • 1
    Smíchejte dohromady měkké máslo, ořechy, moučkový cukr a rum.
  • 2

    Úl naplňte lžičkou či pístovou zdobičkou krémem a přiklopte piškotem.

  • 3

    Skladujte v lednici, před konzumací je nechte trochu povolit mimo chlad.

Líbil se vám recept Včelí úly? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat