Čokoládový krém do cukroví

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Čokoládový krém v míse na dřevěném stole Ilustrační foto: Viktor1 / Shutterstock.com

Čokoládový krém se bude hodit do všech slepovaných vánočních druhů cukroví, kterým chcete dodat pořádný čokoládovou chuť. Zároveň jím můžete naplnit také pařížské rohlíčky, čokoládové koule, kakaové ořechy i čokoládové košíčky.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Mléko rozmícháme s moukou a v hrnci přivedeme k varu.
  • 2

    Povaříme zhruba 1 minutu a za občasného míchání necháme vychladnout. Měla by nám vzniknout hustá kaše.

  • 3

    Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum.

  • 4
    Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
  • 5
    Zároveň do krému zamícháme 50 gramů nastrouhané mléčné čokolády a pořádně rozmícháme.
  • 6
    Čokoládový krém necháme v lednici ztuhnout, poté s ním můžeme pracovat a plnit jej do vánočního cukroví.
Tip
  • Výraznější chuti dosáhneme použitím hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa.

Líbil se vám recept Čokoládový krém do cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.