Nakládaný hermelín

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Nakládaný hermelín servírovaný na modrém talířku Ilustrační foto: Felliks2 / Shutterstock.com

Nakládaný hermelín je vhodný především k pivu, ne náhodou je to oblíbená pochoutka v mnoha českých restauracích. Vyrobit si jej však můžete také doma, je to jednodušší, než si myslíte.

Postup přípravy

  • 1
    Hermelíny podélně rozkrojte.
  • 2

    Jednu polovinu hermelínu posypte provensálským, druhou grilovacím kořením.

  • 3

    Potřete rozdrceným česnekem, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a přiklopte druhou polovinou sýra.

  • 4

    Všechny naplněné sýry naskládejte do sklenice a posypejte mletou paprikou. Zalijte olejem.

  • 5
    Přidejte pepř, nové koření, bobkový list, feferonku a zbylou cibuli.
  • 6
    Dobře uzavřete a nechte v lednici uležet několik dní.

Líbil se vám recept Nakládaný hermelín? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.