Z dřevěných bedýnek vytvoříte police, noční i psací stolky

Bedýnky vypadají krásně i jako nábytek. Canva

Dřevěné bedýnky nabízí mnoho příležitostí, jak je využít v interiéru i exteriéru. Máte rádi dřevo? Dejte šanci bedýnkám a inspirujte se našimi tipy a triky – protože bydlení je hra.

Přečtěte si také

Tesco rozšiřuje speciální slevy pro studenty na nákup potravin. Jak ušetřit 10 % při nákupu?

Nejen na ovoce a zeleninu

Dřevěné bedýnky a boxy nemusí nutně sloužit jen jako úložiště. Díky šikovným nápadům z nich snadno vytvoříte třeba police nebo nábytek. Bydlete originálně a kouzlete pomocí dřevěných bedýnek – vašemu domovu budou rozhodně slušet!

K posteli to pravé

Chcete v ložnici dosáhnout originálního a osobitého designu? Pak vsaďte na neotřelé noční stolky. Dřevěné bedýnky postavte na zem, nebo přimontujte do požadované výšky dnem ke stěně. Snesou dekorace, lampičku nebo... další bedýnku! Ano, můžete je vrstvit a vytvořit tak více polic najednou.

Bedýnka jako noční stolek? Ano! Canva

Dřevěná mánie pro nejmenší

Dětský pokoj s harmonickými doteky dřeva? Proč ne. Jsou to právě děti, které potřebují dostatek úložného prostoru. S bedýnkami dětem vytvoříte originální knihovnu, regály i police. Co takhle stěna posetá malými bedýnkami? Obložte jimi třeba pracovní stůl školáka. Získá úložný prostor i cit pro organizaci.

Tip: Bedýnky do dětského pokoje nemusíte nechat v přírodní barvě dřeva. Co takhle pestré barvy? Zapojte děti do výrobního procesu – společně vyberte vhodné barvy na dřevo a natřete jimi bedýnky. Užijete si spoustu zábavy a dětský pokojíček bude doslova zářit dětskou fantazií.

Stůl s ukládacími přihrádkami

Vezměte si čtyři bedýnky. Každé dvě dejte na sebe a přes ně položte desku. Stůl je hotový. Navíc vám pod ním vzniknou přihrádky, kam si můžete cokoliv ukládat. Utvoří se tak jednoduchá a praktická pracovní plocha. Nebo je použijte jako nástavec.

Úložný prostor navíc se hodí. Canva

Kouzlo bedýnek v obývacím pokoji

Mysleli jste si, že dřevěné bedýnky nejsou dost reprezentativní? Naopak – jejich kouzlo můžete využít i ve společenském prostoru. Stylový TV stolek nebo konferenční stůl z bedýnek zaujmou na první pohled a snadno se stanou nápaditou dominantou místnosti.

Navíc opět boduje snadná montáž takového nábytku. Bedýnky můžete libovolně spojovat a připevňovat ke zdi – dnem i bočními stranami. Dejte šanci představivosti.

Na knihy, polštáře i dekorace. Canva

Zahradní kuchyně nebo úložný prostor na terasu?

Dřevěné bedýnky jsou ekonomické i estetické – proč je využít jen uvnitř, když se skvěle hodí také do exteriéru? Šikovné ruce mohou vytvořit také jednoduchý botník, servírovací stolek nebo odkládací police. Nebo je libo bedýnkový zahradní bar?

Variabilita použití dřevěných bedýnek nás baví a jistě také zaujme každého kutila, který miluje vzhled a vůni dřeva.