Tradiční moravský zrající sýr, vyráběný z odtučněného mléka, vás buď neosloví, nebo naopak dokonale ohromí. Jaké recepty si z tolik populárních tvarůžků připravit? Překvapivě lahodné, jednoduché a delikátní. Seznamte se, takhle úžasné pokrmy vykouzlíte ze syrečků.
Možná vám nezavoní, ale rozhodně vám zachutná. Máte-li chuť na tvarůžky, vyzkoušejte naši verzi tataráku. Tato elegantní pochoutka překvapí dámy i pořádné chlapy. Vyzkoušejte ji, potřebujete:
Jak na tvarůžkový tatarák? Nakrájené tvarůžky smíchejte s cibulí, pažitkou, chilli, lžící oleje a piva. Osolte, přidejte špetku pepře a kmínu. Zbylé ingredience spojte v lahodný dresink. Podávejte na topinkách, tvarůžky jemně poprašte mletou paprikou, zakápněte dresinkem a ozdobte ředkvičkou. Nechte si chutnat.
Vydatná svačina, kterou jistě znáte, ovšem zde s malým přídavkem ve formě tvarůžků. Smaženka se vám bude hodit, ať už máte chuť na zajímavou snídani nebo toužíte připravit svačinu na procházku do lesa. Připravte si:
Nastrouhané tvarůžky smíchejte s mlékem, hořčicí, strouhankou a na závěr dokořeňte dle chuti. Směs vlijte na rozpálenou pánev a osmahněte z obou stran. Podávejte s chlebem, hořčicí a cibulí.
Dilema, jestli dát přednost smaženému sýru nebo smaženým tvarůžkům, možná dobře znáte. Když je milujete, není co řešit. Jak ale připravit smažené tvarůžky, aby nevytekly? Rádi vám poradíme. Připravte si:
Tvarůžky nejprve obalte v plátku šunky a spojte párátkem. Teprve pak následuje klasický postup, známý jako trojobal. Takto by syrečky neměly vytéci. Druhou variantou, pokud si přejete vynechat šunku, je obalit tvarůžky standardně a poté je na chvíli přemístit do mrazáku.
Tip: Chcete-li mít jistotu, zopakujte trojobal 2x – tvarůžky pak smažte na rozpálené pánvi. Podávejte s brambory či hranolkami – zkrátka tak, jak máte rádi.