Varování pro rodiče: PEPCO stahuje hračky kvůli obavám z bezpečnosti

Varování pro rodiče: PEPCO stahuje hračky kvůli obavám z bezpečnosti Magda Wygralak / Shutterstock.com

Oblíbený obchod s nízkými cenami PEPCO nedávno oznámil stažení několika produktů z prodeje kvůli problémům s bezpečností a kvalitou. Mezi staženými produkty jsou nejenom běžné bytové doplňky, ale také hračky pro děti, což vyvolává obavy rodičů o bezpečnost produktů, které kupují pro své nejmenší.

Přečtěte si také

Fantastická míchaná vajíčka podle Gordona Ramsayho, která se vám vždy povedou

Stažené zboží – pekáč, hrnčířský kruh, pastelky

PEPCO informovalo o stažení následujících výrobků:

  • Pekáč (PLU 348845): Bylo zjištěno, že nepřilnavý povlak se může odlepovat od plechové části produktu. Odlepování povlaku může představovat vážné zdravotní riziko.
  • Hrnčířský kruh (PLU 596629): Výrobek nesplňuje požadavky normy EN 71-3:2019+A1:2021 z důvodu překročeného obsahu olova v hlíně. Olovo je toxický prvek, který může mít vážné dlouhodobé účinky na zdraví, zejména u dětí.
  • Pastelky v tubě (různá PLU čísla): Tyto pastelky byly staženy z prodeje kvůli překročení obsahu ftalátů. Množství této látky ve zboží je v rozporu s nařízením (ES) 1907/2006 o registraci, hodnocení, autorizaci a omezování chemikálií (REACH). Ftaláty mohou mít negativní vliv na lidské zdraví, zejména co se týče reprodukčního systému.

Jak postupovat, pokud jste produkty koupili?

Zákazníci, kteří si kterýkoliv z těchto výrobků zakoupili, by ho měli vrátit do nejbližší prodejny PEPCO. Náklady za nákup jim budou vráceny a doklad o koupi není nutné předkládat. Tím PEPCO ukazuje své odhodlání chránit zákazníky a snahu o zajištění, že si z jejich obchodů odnáší jen bezpečné produkty.

Nebezpečné hračky už stahovali i jiní

V minulých letech se stalo, že i obchodní řetězce jako Tedi nebo Action musely stahovat z trhu hračky pro děti, které byly shledány jako závadné. Ani velké společnosti, jako jsou IKEA a Lidl, nebyly výjimkou a rovněž čelily podobným situacím.

Zdroj: Pepco, Kupi