IKEA stahuje z prodeje výrobek, u kterého hrozí popáleniny a úraz elektrickým proudem. Lidl varuje před dětskou hračkou

Prodejna IKEA Tanasan Sungkaew / Shutterstock.com

IKEA stahuje z prodeje výrobek kvůli potenciálnímu nebezpečí pro zákazníky. Důvodem je možné riziko popálenin a úrazu elektrickým proudem v důsledku opotřebení napájecího kabelu u USB nabíječky ÅSKSTORM. Tuto nabíječku mohou zákazníci odevzdat v jakémkoli obchodním domě IKEA, kde jim vrátí prodejce peníze v plné výši i bez dokladu o nákupu.

Přečtěte si také

Tip na rychlé pohoštění: Tortilla rolády s pomazánkou a zeleninou připravíte lusknutím prstu

IKEA stahuje nebezpečnou nabíječku

O stažení USB nabíječky ÅSKSTORM (40 W, tmavě šedá) z prodeje informovala dnes IKEA tiskovou zprávou na svých stránkách. Důvodem je riziko popálenin a úrazu elektrickým proudem v důsledku opotřebení napájecího kabelu.

„IKEA vyvíjí své výrobky pomocí přísného programu hodnocení rizik a testování, aby se ujistila, že výrobky splňují všechny platné zákony a normy na trzích, kde se prodávají. Přesto jsme se dozvěděli, že napájecí kabel na tmavě šedé USB nabíječce ÅSKSTORM 40 W se může poškodit nebo zlomit v důsledku častého omotávání kolem nabíječky nebo jeho ohýbání. Poškozený kabel může způsobit popáleniny nebo úraz elektrickým proudem. Proto probíhá stažení USB nabíječky ÅSKSTORM (40 W, tmavě šedá) z prodeje,“ vysvětluje tiskový mluvčí IKEA Petr Šašek.

O jaký výrobek se konkrétně jedná?

USB nabíječku ÅSKSTORM (40 W, tmavě šedá) je možné identifikovat podle čísla modelu ICPSW5-40-1, které se nachází na štítku na zadní straně USB nabíječky.

USB nabíječka IKEA ÅSKSTORM (40 W, tmavě šedá) IKEA

Co dělat, když máte výrobek doma?

USB nabíječku ÅSKSTORM můžete vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA, kde vám vrátí peníze v plné výši. Doklad o nákupu (účtenku) prodejce nepožaduje.

Lidl varuje před hračkou pro malé děti

Pokud jste svým dětem pořídili v Lidlu dřevěnou hračku značky Playtive Puzzle/Stavebnice – senzorické stavební kameny s IAN 422695_2210 od dodavatele OWIM GmbH & Co. KG, zbystřete! Lidl obesílá své zákazníky, kteří si produkt zakoupili na e-shopu, s žádostí, aby výše uvedený výrobek přestali používat. Dopis zveřejnila i Česká obchodní inspekce na svých stránkách.

Závadná šarže Playtive Puzzle/Stavebnice – senzorické stavební kameny z Lidlu ČOI

„Vzhledem k tomu, že dbáme na bezpečnost a kvalitu našich produktů, chtěli bychom vás informovat o tom, že společnost OWIM GmbH & Co. KG z důvodu preventivní ochrany spotřebitele stahuje z oběhu výše uvedený výrobek. Za nepříznivých okolností se může uvolnit žlutý plastový uzávěr stavebnice s barevnými kuličkami a tyto kuličky mohou následně vypadnout. Pokud děti tyto malé části spolknou, nelze vyloučit riziko zdravotních komplikací, píše se v tiskové zprávě společnosti Lidl.

Jak postupovat, když máte hračku doma?

Pokud jste výrobek zakoupili v Lidl e-shopu, zaslal prodejce na vaši e-mailovou adresu Štítek pro vrácení zboží. V případě potřeby kontaktujte zákaznickou linku na e-mailu [email protected] nebo na telefonním čísle 210 023 400.

Zdroj: IKEA, ČOI, Lidl