Lidl se připojil k výzvě VEGANUARY. Po celý měsíc leden bude mít rozšířenou nabídku veganských produktů se slevou

Prodejna Lidl Proxima Studio / Shutterstock.com

Leden je skvělou příležitostí pro novoroční předsevzetí, pro změnu jídelníčku či životního stylu. A právě proto vznikla ve Velké Británii v roce 2014 výzva Veganuary, která je skvělou příležitostí pro vyzkoušení rostlinné stravy. Lidl Česká republika se k výzvě připojí po celý měsíc leden, a to rozšířenou nabídkou veganských produktů, řadou slev a komunikační kampaní „Leden, vege si jedem“, která proběhne na sociálních sítích.

Přečtěte si také

Jak se doopravdy Češi stravují? Ke snídani si dá každý stý Čech pivo!

Lidl v kampani vyzývá ke konzumaci rostlinné stravy

„Jako Češi milujeme maso a valná většina naší kuchyně v něm má i základ. Proto si jen těžko dokážeme představit, že bychom ho z našich jídelníčků úplně vypustili. Co kdybychom ale zkusili tento leden maso omezit a zařadit do jídelníčku pokrmy, které jsou čistě rostlinného původu? Třeba si tak vybudujeme novou rutinu, naučíme se nové recepty a uděláme něco pro sebe i pro planetu,“ uvádí tisková mluvčí společnosti Lidl Iveta Barabášová.

Řízečky tak trochu jinak 🌱

Cílem kampaně řetězce Lidl je nabídnout zákazníkům zdravou, ale přitom stále chutnou alternativu k jídelníčku běžného Čecha. Na sociálních sítích bude Lidl postupně představovat rostlinné produkty privátní značky Vemondo, přinášet zákazníkům zajímavé tipy na přípravu pokrmů a edukovat, že rostlinná strava může být pestrá a obsahovat všechny důležité živiny, které běžně získáváme z masa.

Vege produkty Lidl vyskládaná na stole v kuchyni Lidl

Během ledna představí Lidl na sociálních sítích postupně zajímavosti a tipy na přípravu tofu (v nabídce Lidl má např. tofu na pánvičku nebo varianty s různým kořením), dále nabídne různé náhražky masa, ať už jako hotové veganské pokrmy (veganské lasagne, chilli con carne, veganský řízek, falafel, párečky, pizza, burger, nugetky a další) nebo jako surovinu pro přípravu jídel (veganské mleté). Kampaň vyzdvihne např. i sušenky NEO, které jsou čistě rostlinné, nebo řadu hummusů.

Během ledna Lidl také nabídne různé slevy; hned v prvním týdnu to bude sleva 33 % na kokosový vegangurt či sleva 25 % na veganskou zmrzlinu. Ve třetím týdnu v lednu budou mít zákazníci s aplikací Lidl Plus dokonce 30% slevu na všechny produkty Vemondo.

Aktuální akční letáky Lidl a dalších řetězců si pohodlně prohlédnete online na Kupi.cz.