Upozornění pro zákazníky Action a TEDi: Pozor na dva nebezpečné produkty

Vykřičník, v pozadí muž píše na notebooku Thx4Stock team / Shutterstock.com

Nedávné kontroly na českém trhu odhalily vážné bezpečnostní nedostatky u dvou produktů: aroma difuzérů prodávaných v řetězci Action a propisovacích tužek značek Einhorn a Officeline, dostupných v obchodech TEDi. Pokud jste si tyto produkty zakoupili, věnujte pozornost tomuto článku.

Přečtěte si také

Krátký prací program zvyšuje spotřebu vody i elektrické energie. Ne vždy je proto výhodný

Action stahuje aroma difuzér

Aroma difuzéry od společnosti KAPIMEX BV, nabízené v obchodech Action, byly identifikovány jako zdroj nadměrného elektromagnetického rušení. Testy ukázaly, že tyto produkty vyzařují elektromagnetické vlny v množství přesahujícím povolené normy, a mohly by tak rušit jiná zařízení.

I když toto není přímo zdravotní hrozba, doporučuje se zákazníkům, aby produkt s číslem šarže 874122 vrátili do prodejny a obdrželi plnou náhradu ceny, a to i bez předložení účtenky.

Tužky, které se stahují z prodeje TEDi

TEDi stahuje propisovací tužky

V propisovacích tužkách značek Einhorn a Officeline (růžové, šedé a stříbrné s hlavičkou zajíce, sovy, koruny, plameňáka a srdce), které byly dostupné v obchodech TEDi, byly zjištěny vysoké hodnoty obsahu kadmia.

Tato látka může představovat zdravotní riziko, proto se další používání těchto propisovacích tužek nedoporučuje. Produkty byly na trhu od 1. června 2022 do 17. listopadu 2023, a zákazníkům je nyní nabízena možnost vrácení tužek za plnou nákupní cenu nebo výměnu za jiný produkt.

Postup při vrácení produktů

Pokud jste majitelem některého z těchto produktů, je důležité, abyste okamžitě přestali tyto produkty používat a vrátili je do místa nákupu. Obě společnosti, Action i TEDi, umožňují zákazníkům vrácení produktů a nabízejí plnou náhradu ceny, přičemž v případě obchodu Action není vyžadován doklad o koupi.

Zákazníci s jakýmkoli dotazem nebo obavou by měli kontaktovat zákaznický servis příslušného obchodu.