Slavné hračkářství Hamleys v Praze končí

Hamleys prodejna v Praze Solarisys / Shuterstock.com

Britské hračkářství Hamleys, které se může pyšnit dlouholetou tradicí a oblíbeností mezi zákazníky, se stahuje z českého trhu. Podle informací Hospodářských novin se společnosti Inexad, vlastněné podnikatelem Pavlem Čmelíkem, nepodařilo dohodnout na licenci s Hamleys. Tato změna přichází po osmi letech od otevření ikonické prodejny v Praze, která však bude i nadále fungovat, ale již bez známého loga a pod novou značkou The Playground.

Přečtěte si také

Jak dlouho po otevření doopravdy vydrží kečup, tatarka nebo hořčice v ledničce? Když ucítíte kyselý zápach, vyhoďte je

Hamleys mizí z Česka

Prodejna Na Příkopě, která po Vánocích začala postupně odstraňovat produkty a vývěsné bannery značky Hamleys, se nyní transformuje na indoor zábavní centrum. Pavel Čmelík vysvětluje, že se s Hamleys nedohodli na prodloužení spolupráce, protože měli odlišné vize. „S Hamleys jsme se nedomluvili na prodloužení spolupráce. Zjednodušeně lze říct, že jsme každý věřili v něco jiného. Hamleys chtěli mít tradiční kamenný obchod s hračkami, zatímco my chceme indoor zábavní centrum, kam se lidé chodí primárně bavit,“ řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny Čmelík.

Ze slavného hračkářství bude zábavní centrum

Přestože se zaměření nového centra liší, zákazníci zde budou moci nadále nakupovat nejen hračky, ale i širokou škálu produktů pro různé věkové kategorie. Pavel Čmelík zdůrazňuje, že klasických hraček bude v nabídce méně a celkově bude nový koncept pod značkou The Playground více orientován na zábavu. „Nejsou to jen hračky, ale i produkty pro široké spektrum zákazníků. Dokonce můžeme říct, že klasických hraček bude spíše méně. Nový koncept provozujeme pod značkou The Playground, což svým názvem vystihuje náš dlouhodobý cíl,“ informoval Čmelík.

Historie Hamleys v Praze

Hamleys otevřelo svou prodejnu Na Příkopě v budově, kde dříve sídlila ČSOB, na jaře 2016. Tento třípatrový dům o rozloze šesti tisíc metrů čtverečních se rychle stal oblíbeným místem nejen díky obří skluzavce z horního patra až do přízemí, ale i díky zaměstnancům v kostýmech, kteří přidávali na jedinečné atmosféře.

The Playground bude hlavně o zážitcích

Nyní, pod novým názvem The Playground, se prodejna snaží nabídnout návštěvníkům ještě více zábavy a interaktivních prvků, aby tak pokračovala v tradici poskytování nezapomenutelných zážitků pro celé rodiny.